ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yenifoça’da orman yangını

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.8.2011    

Yenifoça’da orman yangını



İzmir’in Foça İlçesi Yenifoça beldesinde 14 Ağustos 2011 Pazar günü saat 15.30 dolayında çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Yenifoça tesislerinin arkasındaki tepelerde başlayan yangın kısa sürede yayıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri olaya hemen müdahale etti. Görgü tanıklarının ifadesine göre alevlerin başlamasından çok kısa bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Yenifoça İtfaiye grubu ve 20 dakika kadar sonra Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme uçak ve helikopterleri yangın mahalline ulaştı.

Daha sonra Foça itfaiye grubu ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait söndürme araçları yangın yerine ulaştı.

Kent merkezine 200 metre kadar yaklaşan alevlere 5 helikopter, 1 uçak 20’ye yakın söndürme aracıyla müdahale edildi. İki buçuk saatlik bir çalışma sonrası yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı.

Olay yerine gelen Foça Kaymakamı Kamil Köten yangına kısa sürede müdahale edilerek kente ulaşmasının önlendiğini söyledi. Köten; “Yangına çevrede bulunan araçlarla hemen, İzmir’den gelen uçak, helikopter ve diğer araçlarla da kısa sürede müdahale edildi. 5 hektar kadar bir alan yangından etkilendi. Vatandaşların ihbarı üzerine şüpheli birkaç kişi şu an gözaltında. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor” dedi.


.

.

.


Seyfi GÜL







Okunma: 2417
Okunma: 2417












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)