ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ölüm kavşağına yeni düzenleme

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.8.2011    

Ölüm kavşağına yeni düzenleme



Foça – İzmir karayolunun Bağarası beldesine 5 kilometre mesafede bulunan Leventler Kavşağı’na yeni düzenleme yapılıyor.

Adı “Ölüm Kavşağı”na çıkan bölgede çocuklarını kaybeden aileler ve yöre halkı bir süre önce protesto gösterileri düzenlemişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla kazalara sebebiyet veren eski askeri yol girişi iptal ediliyor. Eski girişin elli metre ilerisinde transit geçenlerle askeri bölgeye girecek araçların birbirini görerek kontrollü geçiş yapmalarını sağlayacak geçiş düzeneği ve cepler yapılıyor. Yolun orta hattı bordür taşları ile ayrılıyor. Buna göre giriş yapacak araçlar yolun solunda oluşturulacak cep’e girerek trafiğin uygun olduğu zamanı bekleyecekler. İzmir yönünden Foça’ya giden araçlar da hiç bekleme yapmadan sağda oluşturulan şeritten yola devam edecekler. Kontrollü geçiş ikazı niteliğinde sarı ışık ve uyarı levhaları planlanırken, trafik lambalarının konmasının söz konusu olmadığı öğrenildi.

Çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Karayolları Yol Sorumlusu Şenol Yoldaş bir hafta sonra yolun yeni haliyle kullanılmaya başlanacağını söyledi. Yoldaş; “Üç haftadır çalışıyoruz. Ölümlü kazaların olmaması ve kazaların asgari düzeylere çekilmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2083
Okunma: 2083












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)