ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Reha Midilli’den Bağarası’na öğrenci yurdu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.8.2011    

Reha Midilli’den Bağarası’na öğrenci yurdu



Foça ile çevre belde ve köylerde yaptığı hayır işleriyle adını her yere yazdıran Reha Necla Midilli Vakfı şimdi de Bağarası Beldesi’nde Öğrenci Yurdu yaptırıyor.

İlköğretim, lise ve yüksekokul düzeyinde çok sayıda Okul, Kültür Merkezleri, Yaşlılar Yurdu, Hastane, Sağlık Ocağı, Spor salonları, Sosyal Tesisler yapan, karşılıksız burslar veren Reha Midilli 2008 yılında bu faaliyetlerini kurumsallaştırarak Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı’nı kurdu. Gelirinin ve servetinin büyük bölümünü vakfa tahsis eden Reha Midilli bu tarihten sonra hayır işlerini vakıf eliyle yapmaya başladı.

İzmir Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından defalarca ödüllendirilen Midilli, Foça’da yaptırdığı Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarını karşılamak için uzun süredir yer arayışı içindeydi.

Reha Necla Midilli Vakfi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi aranan uygun yeri Bağarası eski Belediye binası olarak tespit ettiklerini söyledi. Belediyelerin birleştirilmesi nedeniyle iş merkezi olarak kullanılan bina Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve meclis üyelerinin olumlu yaklaşımıyla vakfa devri sağlandı.
Ali Haydar Çelebi” Amacımız Atatürk ilke ve İnkılaplarına uygun yetişen nesle destek olmaktır. Binanın tahsisi sonrası hemen çalışmaları başlattık. Binanın bir katında kız, diğer katında erkek öğrenciler kalacak. İlk planda 40 kişilik bir kapasiteye göre düzenlemeleri yapıyoruz. Gençlerimiz ikişer kişilik odalarda kalacak, odalarda ve binada her türlü olanağı sağlayacağız. Merkezi sistemle ısıtılacak binada misafir, çalışma ve dinlenme salonları bulunacak, klima, sıcak su, mutfak, sürekli ve limitsiz internet gibi ihtiyaçlarda karşılanmış olacaktır. Vakıf olarak daha önce yaptığımız uygulamalar burada da devam edecek. Yani yapacak ve devredeceğiz. Her türlü ihtiyaç ve işlemlerini tamamladığımız öğrenci yurdunu bir protokolle Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı (DEVAK)’na devir ve teslim edeceğiz. İşletmeyi DEVAK üstlenecek. Öğrenciler yurt ihtiyaçları için kendi okullarının vakfına müracaat edecekler.”dedi.

Ali Haydar Çelebi Bağarası beldesinde bulunan eski Sağlık Ocağı binasına da talip olduklarını, bütün masrafları vakıf tarafından karşılanarak burayı da öğrenci yurdu’na dönüştürmek istediklerini sözlerine ekledi. Çelebi; “Katip Çelebi ve Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüklerine müracaat ettik, buradan da açık çağrı yapıyoruz. Bağarası beldesine bir fakülte veya yüksekokul istiyoruz. Bu üniversitelerin onay vereceği ve planlayacağı fakülte veya yüksek okulların yapımını her şeyiyle vakıf olarak üstleneceğiz. Denizi olmayan yerlerde Denizcilik Fakülteleri var. Biz Foça’ya da Denizcilik Fakültesi istedik. Tarım Bakanlığı’nın Kampı’nı bu iş için ideal yer olarak belirledik. Ancak tahsisini sağlayamadık. Hala teklif ve talebimiz geçerlidir. Onursal Başkanımız Reha Midilli çalışmalarımıza büyük destek vermeye devam ediyor. Mütevelli heyetimize sık sık projeler sunuyor. Bizde amaçları doğrultusunda aralıksız iş ve hizmet üretmeye devam ediyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4379
Okunma: 4379












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)