ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı kapak topluyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.7.2011    

Foçalı kapak topluyor



Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak için başlatılan kapak toplama kampanyasına Foçalılar büyük destek veriyor.

Foçalı esnafın, kuyumcu Birtan İskit öncülüğünde sevgi yolunda oluşturduğu toplama istasyonunda birkaç günde 150 kilo kapak toplandı. Bir adet elektrikli araba için 250 kilo plastik kapak gerektiğini belirten Birtan İskit amaçlarının 31 Aralık 2011 tarihine kadar devam edecek kampanyada ulaşabilecekleri en üst sayıyı yakalamak olduğunu söyledi.

Birtan İskit; “Hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli olmadan engellileri anlamak ve düşünmek zorundayız. Bu nedenle birkaç esnaf arkadaşımla birlikte kampanyayı başlattık. Restoran, kafeterya, büfe, su satış yerleri ve plastik şişe ürün satışı yapan tüm arkadaşlarımız kendi mekanlarında ayrıca biriktirme yapıyorlar. Foça Belediyesi’nin de desteğini görüyoruz. Sevgi yolunda gezen ziyaretçilerden pek çoğu geri dönüşlerinde ellerinde kapakla geliyorlar. Belirlenen kıstaslara uygun olarak durumunu belgeleyen Foçalı bir engelliye ya da kampanyanın İzmir’deki koordinesini yapan Engelliler Derneği ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilgili biriminin belirleyeceği ihtiyaç sahibi kişilere bu araçlar teslim edilecektir. Türkiye genelinde 23 Nisan 2011 tarihinde başlatılan kampanyanın 750-800 arabaya ulaştığını biliyoruz, bizim de bu çorbada tuzumuz olacağı için mutluyuz. Herkesi atıl malzemelerden engelli ihtiyaçlarını karşılayan bu güzel harekete katılmaya çağırıyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2196
Okunma: 2196












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)