ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ölüm kavşağında trafik terörünü protesto eylemi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.7.2011    

Ölüm kavşağında trafik terörünü protesto eylemi



Foça’da 3 Haziran 2011 tarihinde meydana gelen kazada otomobilin çarptığı motosiklette bulunan Batuhan İşlek(16) ve Murat Duran’(19)ın hayatını kaybettiği yerde protesto eylemi yapıldı.

24 Temmuz 2011 Pazar günü saat 17.00’de başlayan eylemde ölen gençlerin aileleri, arkadaşları, Ilıpınar Köyü halkı, Foça ve Bağarası beldesinden destek için gelenler ile bazı İzmir otomobil dernekleri ve Motosiklet grupları temsilcileri de yer aldılar.

Ilıpınar Köyü’nde okutulan mevlit sonrası kaza mahalline konvoy halinde intikal eden 200 dolayında eylemci Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kontrolünde bir süre yolu trafiğe kapattılar. Attıkları sloganlarla kazaya sebebiyet veren sürücüyü ve kavşakta düzenleme yapmayan yetkilileri protesto ettiler.

Çocuklarını kaybeden ailelerin avukatı Efe Giorgio Negri; İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ağustos ayında davanın görüşülmeye başlanacağını, bugün bu acı olayı anma ve bu noktada başka trafik kazalarının meydana gelmemesi için dikkat çekme ve yetkilileri protesto amacıyla toplandıklarını belirtti. Negri; “Vatandaşlar için burası tam bir ölüm kavşağı. Dava henüz başlıyor. Ancak davada asli kusur kazayı yapan araca verilmiştir.” dedi.

Avukat Efe Giorgio Negri; yaptığı basın açıklamasında ülkemizde yaşanan trafik terörüne dikkat çekti. 3 Haziran 2011 günü gencecik iki insanın bu teröre kurban gittiğini, acının, düştüğü evlerde hiç bitmediğini dile getirdi. Negri ”Dünyada meydana gelen trafik kazalarının yarısı 10 ülkede meydana geliyor. Bu ülkelerden biri de ne yazık ki Türkiye’dir. Ülkemizde meydana gelen kazaların büyük bir bölümü yaz mevsiminde gerçekleşiyor. Haziran – Temmuz - Ağustos aylarında kaza riski üç kat artıyor. Bugün andığımız kardeşlerimiz de turizmin gözde ismi Foça yolunda trafik canavarına yenik düştü.. Foça-Bağarası mevkiinde sadece askeri personelin kullanabildiği Leventler Kavşağı bölgedeki kazaların merkezi konumundadır. Sadece yol girişinde bulunan sarı ışık ve girilmez tabelası bölgeyi bilmeyen sürücüler için ölümlü kazalara davetiye çıkartıyor. Leventler Kavşağı sadece bölgenin adında yer alıyor. Kavşak olarak anılan yer sadece kesik bir yoldan ibarettir. 2011 yılının ilk 6 ayında burada 3 ölümlü kaza meydana gelmiştir. Karayolları bu çalışma için neden bu kadar geç kaldı. Foça gibi yoğun bir turizm beldesinde karayolları burayı neden ihmal etmiştir. Kaderine terkedilen bu yolun döner kavşak haline getirilmesi için daha kaç can vermemiz gerekiyor. Motosikletliler aynı trafikte seyretmektedir. Diğer taşıt sürücüleri motorsikletlileri hiçe saymaktadır. Bu yüzden sık sık motorsiklet kazaları meydana gelmektedir. Diğer motorlu araç sürücüleri ne zaman motorsikletlilerin trafikte bulunma hakkının olduğunu kabul edecektir. Bugün burada toplanmamızın nedeni olan Batuhan İşlek ve Murat Duran’a rahmet diliyoruz. Diliyoruz ki kamu kurum ve kuruluşları görevlerini yerine getirirler. Sürücüler üzerine düşenleri yaparlar. Yollarda binlerce insanımızı kaybetme kaderinden kurtuluruz. Bir daha bu acıları yaşamayalım” dedi.



Batuhan İşlek’in babası Zafer İşlek de tüm arkadaşlarıyla birlikte buraya geldiklerini dileklerinin başka Batuhan’lar, başka Murat’ların ölmemesi olduğunu söyledi. Zafer İşlek “Karayollarının yapmış olduğu yolu protesto için geldik. Tamamen yanlış bir yol düzenlemesi var burada. Batuhan ve Murat öldükten sonra buraya yeni bir düzenleme yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda biter. Burada böyle bir acı bir daha yaşanmaz. Başka anneler babalar bizim çektiğimiz acıyı çekmezler” dedi.

Murat Duran’ın babası Sedat Duran da kazaya sebebiyet veren kişi hakkında dava açtıklarını, tüm hukuki yollardan hak aradıklarını ve sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarını belirterek ”Her gün ağlıyorum, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Dört duvar arasında yalnız kaldım. Elimi ayağımı kestiler. Böyle kaza olmaz.” dedi.

Batuhan İşlek’in eniştesi Mehmet Çınar kazanın oluş şeklini anlatarak başladığı konuşmasında ”Burada giriş yasak levhası varsa askere de sivile de yasak anlamına gelir. Kazayı yapan şahıs bu yola girmek isterken çocuklarımıza en sağda çarpıyor. Bu trafik terörüne dur diyelim.” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra eyleme katılanlar 1 dakika süreyle alkışlar ve sloganlarla protestoda bulundular. Yoldan geçen araç sürücüleri de korna çalarak eyleme destek verdiler.
Alkışlar ve sloganlar atılırken ölen gençlerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

Gençlerin yaşamlarını yitirdiği noktaya siyah çelenk ve karanfiller bırakılmasıyla eylem olaysız şekilde sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3611
Okunma: 3611












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)