ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da yangın

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.7.2011    

Foça’da yangın



Foça kent merkezine 400 metre mesafede Top Dağı yamaçlarında 23 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 13.30 dolayında yangın çıktı.

Kuru otlarla kaplı alanın tutuşmasıyla yayılan alevler, zeytin ve meyve ağaçları ile hayvan damına ve yakacak yapmak için biriktirilmiş eski arı kovanlarının bulunduğu bölüme sıçradı.

Dumanı gören vatandaşların haber vermesiyle kısa sürede bölgeye ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekibi yangına müdahale etti. Daha sonra bölgeye ulaşan Foça Belediyesi iş makinaları, Foça Üs Komutanlığı İtfaiyesi, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekiplerinin çabalarıyla yangın bir buçuk saatte kontrol altına alındı.

Yanan alanın büyük bölümünün Necati Ergin ve annesi Nadire Ergin’e ait olduğu öğrenildi.

Yangını haber alır almaz geldiğini belirten Necati Ergin bir ağacın dibinde açılmamış ve boş içki şişeleri bulduğunu, alevlerin çıkmasıyla bazı gençlerin çevreden hızla uzaklaştığını görenler olduğunu, yangının çıkış sebebini bu gençlerin yaktığı ateş olarak tahmin ettiklerini söyledi. Nadire Ergin ise yanan arazi ve ağaçlarını gözyaşları dökerek izledi.

15 dönüm alanın etkilendiği yangında çok sayıda yaşlı zeytin ağacı, meyve ağaçları, hayvan damı kül oldu. Dam’da hayvanların bulunmaması, bal üretimi yapılan arı kovanlarının itfaiyenin ilk müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılması nedeniyle zayiatın büyük ölçüde önlendiği açıklandı.

Foça Emniyet Müdürlüğü tarafından yangınla ilgili olarak açılan soruşturma devam ediyor.


.



Seyfi GÜL







Okunma: 2601
Okunma: 2601












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)