ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'nın temizlik günü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.7.2011    

Foça'nın temizlik günü



Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği ile Foça Belediyesi 13 Temmuz 2011 Çarşamba günü kent ve çevresinde çevre temizlik kampanyası düzenledi.

Sabah 09.00’da Demokrasi Meydanı'nda buluşan 150 çevre gönüllüsü, 3 ayrı grup halinde çalışma alanlarına dağıldı.

Bir grup Karakum plajı, Çanak civarı, Balıkçı Barınağı, Büyükdeniz sahillerini temizlerken diğer gruplar İngiliz Burnu, koylar ve kent içinde çöp topladılar.

Her yaştan çok sayıda kişinin katıldığı kampanyada bayanlar ve gençlerin çoğunlukta olması dikkat çekti.

Kampanyaya katılan Foça Belediye Meclis üyesi Ayla Aksoy insanlara çevre bilinci aşılamak ve kent temizliğinin önemini göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Ayla Aksoy; “Bu aslında her gün yapılması gereken bir eylem. Daha doğrusu hiç kirletmemenin sağlanması için duyarlı olmaya bir çağrı bizim yaptığımız. Yaz boyunca bu kampanyayı sık sık tekrarlamak istiyoruz. Kıyı bandının güzelliğini temizliği ile taçlandırmak istiyoruz. Bu anlamda Foçalılardan Foça’ya sahip çıkmalarını istiyoruz. Bir evde nasıl ki misafiriniz çoğaldığında kirlilik artıyorsa turizm bölgelerinde de gelen sayısı ile doğru orantılı olarak kirlenme artıyor. Herkesi bu güzellikleri paylaşmaya davet ediyoruz. Ancak Foça’ya gelenler lütfen duyarlı olsunlar. Gelişlerinde olduğu gibi dönüşlerinde de Foça’mız temiz kalsın.” dedi.

Kendilerine ayrılan alanlarda çalışmalarını tamamlayan gruplar saat 14.00 civarında Demokrasi Meydanı'nda toplanarak bir sonraki kampanyada bir arada olmak dileğiyle dağıldılar.

Temizlik kampanyasında çoğunluğu naylon poşet ve pet şişelerden oluşan 2 ton kadar çöp toplandığı öğrenildi.






Seyfi GÜL







Okunma: 2190
Okunma: 2190












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)