ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tükoder’den önemli kampanya

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2011    

Tükoder’den önemli kampanya



Tükoder Foça Şubesi 2009 yılında yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin uygulanması için resmi kurumlara ve velilere çağrı yaptı.

Yönetmeliğin tüketici lehine haklar getirdiği, ancak konunun taraflarına yeterli bilgilendirme yapılmadığı ve uygulanmadığı gerekçesiyle kampanya başlatıldı.

Kampanyanın hedefini bu konuda tüm Türkiye’de bilinçlenme sağlamak olarak açıklayan Tükoder Foça Şube Başkanı Özkan Yılmaz öncelikle ilçede çocuğu bulunan tüm velilere, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Esnaf Odası Başkanlığı ve karayolu taşımacılığı yapan kooperatif başkanlıklarına yazı gönderildiğini açıkladı.
Özkan Yılmaz, 6-12 yaş arası çocukların ayrı koltuklarda seyahat etmesinin zorunlu hale getirildiğini ve buna istinaden bu yaş grubu yolcuların bilet ücretlerinin % 30 indirimli olarak alınmasının yönetmelik gereği olduğunu belirtti.

Yılmaz “11.06.2009 gün ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 57 nci madde (11.) bendi; “6 yaş ve üzeri yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6 ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az %40 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli bilet ücret tarifesi üzerinden %30 indirimli düzenlenir” hükmüne amirdir. Bu kanun hükmü, karayolu ile hizmet veren tüm şahıs, firma ve işletmeleri kapsamaktadır. Tüketicilerimiz ayrı koltukta oturan çocuklarına tam ücret ödemekte ve zarara uğramaktadırlar. Firmalar bilerek yada bilmeyerek fazla ücret almakta ve yönetmeliğe aykırı hareket etmektedirler. 6-12 yaş grubu çocukların gerek şehir içi ulaşım hizmetlerinden gerekse şehirlerarası yolculuklarında bu haktan ivedilikle yararlandırılmalarını, vatandaşların lehine gelişecek önemli ve ciddi bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Konunun taraflarını bilinçlendirme amacıyla yola çıktık. Bilerek aykırı davrananlar hakkında tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal hak arama işlemlerini başlatacağız” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2173
Okunma: 2173












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)