ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Kabotaj Bayramı şenliklerle kutlandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2011    

Foça’da Kabotaj Bayramı şenliklerle kutlandı



Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 85. yıldönümü Foça’da törenler ve şenliklerle kutlandı.

Resmi kutlama törenleri sabah 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Liman Başkanlığı, Foça Su Ürünleri Kooperatifi, Foça Yelken İhtisas Kulübü, Foça Gezi Tekneleri Kooperatifi, Foça Su Sporları Dayanışma Derneği adına çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Liman Başkanı Cihan Duman bir konuşma yaptı.

Cihan Duman; kabotaj kanunu ve kabul edilmesinin gerekçelerine değindiği konuşmasında Kabotaj Kanunu’nun Kurtuluş Savaşı’mızın denizlerdeki zaferi olduğuna vurgu yaptı. Cihan Duman ”85 yıl önce 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyeti bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte son bulmuştur. 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren kabotaj hattında denizcilerimize ÖTV’siz yakıt verilmeye başlanmış, balıkçılarımız ve yat turizmi ile uğraşanlar teşvik edilmiştir. Foça balıkçı barınağımızın yapılması ile limanımızda bağlama kapasitesi artmış ve büyük tonajlı yatlar tarafından tercih edilir olmuştur” dedi.

Cihan Duman konuşmasının son bölümünde Ulu Önder Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak bilmeli ve onu kısa zamanda başarmalıyız” sözlerine yer vererek herkesin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sonrası Foça Kaymakam Vekili Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Garnizon Komutanı Tümamiral Veysel Kösele, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve kurum temsilcileri Güllaf Reis gezi teknesiyle denize açıldı. Foça liman girişinde Atatürk ve Deniz Şehitlerinin anısına denize çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.
Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Küçükdeniz liman içinde Su topu maçı, Yüzme, denizden dalarak tabak çıkarma, yağlı direkten bayrak alma ve tekne yarışları düzenlendi.
Foça Yelken İhtisas Kulübü yelkencileri yelken gösterileri yaptı. Denizdeki etkinliklere Polis ve Sahil Güvenlik botları da katıldı.




.


Seyfi GÜL







Okunma: 2537
Okunma: 2537












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)