ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı bayanlardan takı sergisi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2011    

Foçalı bayanlardan takı sergisi



Foça Belediyesi El Emeği Takı Grubu üyesi bayanlar; bir yıl boyunca ürettikleri takıları Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sergiliyor. 27 Haziran – 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında 12.00-24.00 saatleri arasında açık kalacak serginin açılış kurdelesini Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eşi Derya hanımla birlikte kesti..

Gökhan Demirağ açış konuşmasında; Belediye Meclis üyesi Ayla Akat aracılığıyla kendisine müracaat eden bayanların haklı taleplerine imkanlar dahilinde yardımcı olduklarını belirtti. Gökhan Demirağ; “Foça’nın çalışkan bayanlarının daha önce kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını, biz Sosyal Tesisimizde yer tahsis ederek ve bir takı grubu oluşturarak organize bir yapıya dönüştürdük. Büyük emek ve göz nuru harcayarak çalışmalarını bu aşamaya getirdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri oluşturan tüm bayanları tebrik ediyorum” dedi.

Demirağ; sezon boyunca yapılan çalışmalarda üstün başarı gösteren Kadriye Kaya’ya arkadaşlarının önerisiyle teşekkür belgesi verdi.

Çalışmalarda grubun hem başkanlığını hem de öğretmenliğini üstlenen Yasemin Uzunöner kendisiyle birlikte 13 arkadaşının grupta yer aldığını, yaptıklarının kurs değil grup çalışması niteliğinde olduğunu söyledi. Grubun profil yapısının ilkokul mezunu ev hanımları, olgunlaşma enstitüsü mezunları, emekli memur, öğretmen, avukat, kimyager gibi değişik karakterlerden oluştuğunu belirten Uzunöner; “Arkadaşlarımın her biri takı konusunu bilen kişilerdir. Biz dağınık ve daha küçük gruplar halinde, çalışmalarımızı 4 yıldır sürdürüyorduk. Ancak Foça Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl güçlerimizi birleştirdik. Her tür takıyı kendi el emeklerimiz ve kendi tasarımlarımızla üretmeye başladık. Toplamda 1000’den fazla olan takılarımızın burada sadece 250’sini sergileyebiliyoruz. El emeğimiz kadar malzeme seçimlerimiz de özenle yapıldığı için burada yer alan takının bir benzerini başka yerde bulmak mümkün değildir.” dedi.

Sergiyi ilk gününde çok sayıda Foçalı gezdi. Ziyaretçiler arasında yer alan ve yaz aylarında Foça’da yaşayan ünlü tiyatro sanatçısı Ferdi Atuner’de sergide yer alan takıları çok beğendiğini ifade etti.





Seyfi GÜL







Okunma: 2226
Okunma: 2226












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)