ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dünya Gençlik Kampı Foça’da başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.6.2011    

Dünya Gençlik Kampı Foça’da başladı



Dünya Gençlik Kamp Hizmetleri tarafından düzenlenen Dünya Gençlik Kampı Foça Leon Otel tesislerinde başladı. Leon Otel, Foça’da mavi bayrak alan beş plajdan birine sahip.
Bu yıl 60.sı düzenlenen yılın ilk deniz kampı 23 Haziran – 7 Temmuz 2011 tarihleri arasında devam edecek. Kampa Türkiye’nin değişik illerinden 100 çocuk katılıyor.

Faaliyetlerini 1988 yılından beri sürdüren Dünya Gençlik Kamp Hizmetleri Foça Deniz Kampı yılda 2 defa 15’er gün olarak düzenleniyor.

I. Dönem: 23 Haziran - 07 Temmuz 2011, II. Dönem: 09 Temmuz - 23 Temmuz 2011

Dünya Gençlik Kamp Hizmetleri Ege Bölge Sorumlusu Taner İşeri; amaçlarının yıl boyu yoğun ve yorucu bir dönem geçiren öğrencilere hem iyi bir tatil yaptırmak, hem de tatil havasında başta İngilizce olmak üzere yeni şeyler öğretmek olduğunu söyledi. Birbirini tanımayan çocukları aktivitelerde bir araya getirerek sosyalleşmelerine katkı yaptıklarını, uzman eğitmen kadrosu ve kamp ekibinin sorunsuz ve amaçlarına uygun bir kamp dönemi için tüm birikim ve güçlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Taner İşeri; “Bu dönemde, 9-15 yaş arası katılımcılar 15 günlük kamp süresince günde 2 saat pratik ve uygulamalı İngilizce eğitimi görüyorlar.

Kampta dil eğitimi dışında ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre futbol, basketbol, voleybol, eskrim, okçuluk, masa tenisi, dart, langırt ile havuz ve deniz sporlarına yer veriliyor.

İyi bir yüzme eğitiminin yanında, eğlenceli havuz animasyonları ve yarışmalar, sörf, su topu, yüzme yarışları gibi sportif müsabakalar kampın vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alıyor.



Scuba adı verilen tüplü dalış eğitimi havuzda tüm katılımcılara verilirken, deniz dalışları isteğe ve yaşa bağlı olarak yapılıyor.

Dersler dışında çocuklara sürekli eğlenceli bir ortam sunmak amacıyla sosyal aktiviteler düzenleniyor, tiyatro, animasyon ve müzik ekipleri kuruluyor.

İlgi çeken kamp etkinliklerinden biri de kısa film çekimleri. İlgi alanına göre bu grupta yer alan çocuklar kendi senaryolarını yazdıkları, kendi oynadıkları bir kısa film çekiyorlar.

Kampın bir günü denizde tekne gezisine, bir başka günü de çevre gezilerine ayrılıyor. Çevre gezisi Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile Foça ve çevresindeki tarihi ve kültürel yerlere planlanıyor.

Kampın son günü düzenlenen veda gecesi, tiyatro gösterileri, kıyafet balosu, disco ve gece animasyonlarından oluşuyor.” dedi.

Taner İşeri kamp tanıtımı ve katılım müracaatları konusunda internet sitesi www.dunyagenclikkamp.com.tr ile bölge temsilciliklerinden bilgi edinilebileceğini sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 5273
Okunma: 5273












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)