ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
MHP Foça’dan ses verdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.5.2011    

MHP Foça’dan ses verdi



MHP seçim çalışmalarını Foça’da düzenlediği etkinliklerle sürdürdü. 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü etkinlikler saat 14.00’da kent sokaklarında Mehter takımının gösteri ve konseriyle başladı. İlçe parti binası ve seçim bürosu önünde devam eden mehter konseri sırasında şehitler için lokma dağıtıldı.

Demokrasi Meydanı’ndaki gece programı konuşmalardan ve konserlerden oluşan iki ayrı bölümde yapıldı. Geceye İzmir milletvekili adayları Oktay Vural, Müsavat Dervişoğlu, Şenol Bal, Yalçın Koçyiğit, Emre Eryıldıran, Kamil Erdal Sipahi, Lütfü Kılınç, İnanç Bilgi, MHP İzmir İl ve ilçe Başkanları, kadın kolları yönetici ve üyeleri, Foça’da bulunan siyasi partilerin bazı ilçe başkanları ve yüzlerce partili katıldı. Geçmiş yıllara oranla çok daha kalabalık bir kitlenin meydanda toplanması MHP ilçe örgütünü memnun etti. Meydandan yükselen coşku ilerleyen saatlerde katılımın daha da artmasını sağladı.

MHP Foça İlçe Başkanı Hanifi İspirli kısa açış konuşması sonrası sözü İzmir Milletvekili ve yeni dönem adayı Erdal Sipahi’ye verdi. Sipahi konuşmasına “24. dönem parlamentosunda Türkiye’nin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğü için ihanet çeteleriyle mücadele edecek değerli milletvekili adaylarım” sözleriyle başladı. 2007 yılında Foça’ya seçim çalışmaları için geldiğinde parti binası olmadığını, bir dönerci büfesi önünde toplandıklarını ve MHP’nin mücadelesini vermeye çalıştıklarını, bugün meydanlara sığmayan, Foçalılarla bütünleşmiş bir MHP ve Foça sapağından itibaren 26 kilometrelik yol boyunca MHP bayraklarıyla tamamen süslenmiş bir kente gelmenin gururunu duyduklarını belirten Sipahi görevdeki ve geçmişte zor şartlarda görev yapmış ilçe yöneticilerine teşekkür etti.

“Bu ülke kimlere kaldı” diyen Sipahi konuşmasına şöyle devam etti. “Bu ülke yoksulluğun, yolsuzluğun ve ihanetin adını siyaset yapanlara kaldı. Bu ülke vatan toprağını yabancıya, devlet malını yandaşa peşkeş yapanlara kaldı. Bu ülke Deniz Feneri’ni dokunulmaz, telefon sapıklığını alışkanlık yapanlara kaldı. Bu ülke vatandaşı sadakaya muhtaç, yedi sülalesini zengin yapanlara kaldı. Bu ülke için canını veren Mehmetçiğine düşman olan ama onun katilini aklayanlara kaldı. Bu ülke açılım diye teröristi, katili törenle karşılayıp şehit mezarını kırdıranlara kaldı. Bu ülke bebek katiliyle pazarlık, aşiret reisiyle şarkı söyleyenlere kaldı. Bu ülke küfürü hakareti sineye çekip, polise tokat attıranlara sonra da tokat atan kadını meclise taşımak için olağanüstü çaba gösterenlere kaldı. Bu ülke memuru sözleşmeye, işçiyi taşerona köle yapanlara kaldı. Bu ülke emekçiyi açlığa, çiftçiyi Yunan bankasına mahkum yapanlara, hacze ve ipoteğe mahkum yapanlara kaldı. Bu ülke ekmek kavgası yapan Türk işçisini biber gazına, istikbal kaygısı peşindeki öğrencisini şifreli sınav sahtekarlığına, ak şifrelere mahkum edenlere kaldı. Bu ülke İzmir’e gavur deyip papaz cübbesiyle caka satanlara kaldı. Bu ülke Ermeni’ye kilise yapıp, Foça Kozbeyli’de Cami satanlara kaldı. Bu ülke son günlerdeki gelişmeler ışığında utanmadan ahlak dersi vermeye kalkıp ak pornoculuktan sabıkalı olanlara kaldı.”

Konuşmasının son bölümünde CHP’yi hedef alan Sipahi “Bu ülke Atatürk’ün partisi CHP’ye yeni CHP diyerek üşüşenlere kaldı. Bu ülke özerklik sözünü her nedense Hakkari’de hatırlayan ana muhalefet partilerine kaldı. Habur’da katilleri karşılayan PKK avukatını genel başkan yardımcısı yapmaya kalkanlara kaldı” dedi.

Sipahi konuşmasını “Yapayalnız kaldık. Biri ihanet açılımının sağ tarafında, diğeri sol tarafında ve ortada kendi milletinden başka hiçbir dayanağı ve desteği olmayan MHP kaldı” sözleriyle tamamladı.

İzmir Milletvekili adayı Şenol Bal’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural konuşmasına “Biz İzmir’den seçilen Türkiye’nin Milletvekiliyiz. Bizim irademiz İzmir’de de Hakkari’de de, Diyarbakır’da da, Van’da da milli egemenliğin sesi olarak daima yükselecektir” sözleriyle başladı.

Son günlerdeki kaset olayları nedeniyle Başbakan Erdoğan’a yüklenen Vural “Sayın Başbakan bu millet seni Türkiye’nin başbakanı olarak seçti. 9 yıl boyunca sen bu milleti yönetmedin de, bu milletin Başbakanı olmadın da kimin çırağı oldun. Kimin kalfalığını yaptın. ABD’nin büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı olarak ülkemizi yabancı senaryolara teslim ettin. Şimdi kalkıp medet umuyorsun. Diyorsun ki “Ey BOP eşbaşkanım. Senin çıraklığını yaptım. Kalfalığını yaptım. Sizin projelerinizi gerçekleştirmek için adım attım. Açılım dedim. Habur’dan gönderilen teröristlere devlet töreni düzenledim. Ermeni soykırımını kabul edecek protokolleri imzaladım. Kıbrıs’ı Enosis’e ve Rumlara teslim etmek için Annan’dan sonra protokolleri imzaladım. Ama bunları nihayete erdirmem konusunda karşıma bir güç çıktı. Devlet Bahçeli ve MHP. Başaramadım. Onun için bir dönem daha bana bir imkan verin. Tüm MHP ve Devlet Bahçeli üzerinde kurduğum tuzaklar komplolarla bunu tatbik edeyim. Ondan sonra bu ülkeyi nasıl istersen öyle böldüreyim” diyerek medet umacak duruma gelmiştir” dedi.

Vural “Bunların düşündüğü yeni Türkiye’de 36 etnik kimlik olacak, Türk Milleti olmayacak, Eğitim Türkçe olmayacak, başka dillerde eğitim yapacaklar, milliyetçilik olmayacak. Yeni Türkiye’de özerk bölgeler olacak, eyaletler olacak sonrada federasyon olacak. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı neticesinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ikinci Cumhuriyet yaparak üniter yapımızı gevşetmek istiyorlar. Bunlara göre bu Cumhuriyette vatandaş olmaya da gerek yoktur. Kul olacaksınız. Tayyiban Cumhuriyetinin kulu haline dönüştürecekler. Özgür vatandaşlar olmayacak. Kapısında iki torba kömür üç torba makarna bulduğu için şükreden yoksul insanlar olacak ki hep beraber ona bağlı olsunlar. Böyle bir Cumhuriyet istiyorlar.”

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ni terör örgütü karşısında adeta teslim olmuş bir kuvvete dönüştürdüler. Terörle mücadele edenler horlandı. Terör örgütü aklandı. İmralı’yı sorgulayanları, getirenleri hapse attılar. Yanında ayağa kalkmadığı için hak ettiğini buldu diyerek hapse attırdığı paşalar oldu.”

Kent girişine Hoş Geldin Sayın Bakanım pankartı asan Foça Genç İşadamları Derneği’ne yönelik olarak “Buraya turistik bakanlar gönderiyorlar. Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım’ı gönderiyorlar. Ey Foça’nın Genç İşadamları Derneği sorsanıza “Sizin ne alıp veremediğiniz var Atatürk Cumhuriyeti’nden. Sizin ne alıp veremediğiniz var bu ülkenin birlik ve bütünlüğünden. Sorsanıza ona. Türkiye yoksa Foça olur mu. Buraya üç beş yatırım yapacak diye bugüne kadar gavur İzmir deyip de gavur eziyeti çektirdiği İzmirlilere şimdi gelip size hizmet edeceğiz diye ahkam kesiyorlar” diye seslendi.

“Türkiye’de Anayasa’nın nasıl olacağını Barzani biliyor, İmralı biliyor, okyanus ötesi biliyor ama Foçalılar bilmiyor. Anlatmıyorlar. AKP Türk Milletine bir savaş açmıştır. Bu milletin son kalesi MHP’dir. Tuzak kuruyorlar, komplolar düzenliyorlar, dinleme ve izleme ekipleri kuruyorlar, AKP’li işadamlarının desteğiyle internet sitelerinde MHP’yi kötülemek için hainlikler yapıyor. Böyle bir tuzakla karşı karşıyayız. MHP’nin direncini kırarsak amacımıza ulaşacağız diyorlar.”

“İzmir Cumhuriyetin kalesidir. Demokrasinin kalesidir. İzmirli kimsenin kölesi ve beslemesi değildir. Erdoğan giderek Mübarek’leşiyor. Başbakanlığı asma kesme yeri olarak görüyor. Ali kıran baş kesen olmuş. Kendisini öyle bir güç haline getirdi ki, beraber yürüdük bu yollarda dediği insanları uçurumun kenarından attı, kendisi havalarda dolaşır hale geldi. Milletimiz kimsenin koyunu değildir. Kimse uçurumdan atamaz. MHP üzerinde oynanan oyunların hesabı 12 Haziran’dan sonra mutlaka sorulacaktır. Bizim mahdumlarımıza gemicik oluşturma derdimiz yok, yandaşları abad etmek gibi bir derdimiz yok. Sizlere hizmet amacıyla milletvekilliğine aday olduk. Bu ülkeyi karşılıksız sevmekten başka bir derdimiz yok. İnadına Cumhuriyet, inadına Türk Milleti, inadına Türkçe, inadına Başkent Ankara, inadına binyıllık kardeşlik diyoruz ” dedi.

“Devletin başına devlet gelecek, Ne Mutlu Türküm Diyene, Bayrağa Uzanan Eller Kırılır, Başbuğlar Ölmez, Foça Ovası Şehitler Yuvası” sloganlarıyla inleyen Demokrasi Meydanı’nda Oktay Vural’ın alkışlarla konuşmasını tamamlamasının ardından konserlere geçildi.

Aybüke Ayberk ve Hakan Alkar’ın türkülerinden sonra sahneye gelen Ahmet Şafak şarkı aralarında yaptığı konuşmalarla büyük alkış aldı. Şarkılarını MHP’li gençlerin sloganlarıyla ve eşliğiyle söyleyen Ahmet Şafak’la etkinlik programı gece 01.00 dolaylarında sona erdi.









Seyfi GÜL







Okunma: 2687
Okunma: 2687












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)