ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Rock Tatili Foça bu yıl yok

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.5.2011    

Rock Tatili Foça bu yıl yok



Geleneksel hale gelen ve Foça İngiliz Burnu’nda yapılan Rock Tatili Foça Rock Festivali bu yıl yapılmayacak. Foça Belediyesi ve POEM Organizasyon’un ortaklaşa düzenledikleri festivalde alkol yasası nedeniyle çıkan sorunların iptal nedeni olduğu öğrenildi.

Geçen yıl 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında beşinncisi yapılan; 80’li yılların efsane grubu W.A.S.P, Power Metalci Primal Fear, Alman Heavy Metal’ci U.D.O gibi dünya devleriyle birlikte Türk Rock’unun efsaneleri Erkin Koray, Moğollar ile Duman, Hayko Cepkin, Manga, Yüksek Sadakat, Baba Zula gibi grup ve şarkıcıların sahne aldığı Rock Tatili Foça 2010’a yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişi akın etmiş ve seneye aynı yerde buluşmak için sözleşmişti.

İngiliz Burnu’nda kurulan çadırlarla, oluşturulan rock köyünün yanı sıra Foça sokaklarını renkli görüntülerle hareketlendiren rock’çular festival boyunca esnafın da yüzünü güldürmüştü. Her yıl festival için özel hazırlık ve mal temini yapan Foça esnafı bu yıl 6.ncısının yapılmasını bekledikleri festivalin iptal kararı ile büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Beş yılda 1000’e yakın şarkıcı ve grubun konser verdiği, 350.000 dolayında seyircinin katıldığı rock festivalinin iptal nedeninin yürürlüğe giren alkol yasasından kaynaklandığı öğrenildi.

Festival sponsorlarının çoğunlukla alkollü içecek üreten firmalar olduğunu, festivalde ağırlıklı olarak bira tüketildiğini, bu nedenle organizasyonun düzenlendiği yerler için alkol ruhsatının arandığını belirten POEM organizasyon yetkilisi Ali Gençel “Yeni alkollü içecekler yasası gereğince alkollü içki firmaları sponsorluğu söz konusu olduğunda +24 yaş uygulaması mecburiyeti var. Bu kararla ilgili olarak Danıştay’a yapılan itirazın netleşmesi gerekmekte. Yakın zamanda Danıştay’dan konuyla ilgili bir karar çıkacaktır, fakat bu karar yürütmeyi durdurma kararı bile olsa bu kadar kısa zamanda, oldukça detaylı ve büyük bir organizasyonun gerçekleştirilmesi için yeterli süremiz olamayacağı kanaatindeyiz. O nedenle bu yıl ara verme kararı almış bulunuyoruz. Eğer Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı çıkar ise ufak bir ihtimal de olsa Eylül, Ekim’de yapmayı düşünebiliriz. Ama Foça’da mı olur bunu değerlendireceğiz. Alkol yasası gereği 18-24 yaş arası gençlerin festivalde yer alması ve onlara satış yapılması sorun teşkil ediyor. 24 yaş üzeri kitle için festival düzenlemek ve giriş kontrollerini buna göre düzenlememiz isteniyor. Bu da bu müziğin sevenleri ve hedef kitlesi bakımından her kesimi kısıtlıyor. Organizasyonun mali yönünü de karşılayamaz hale getiriyor. Bu nedenle rockseverler kadar bizler de bu coşkudan mahrum kalıyoruz. Üzgünüz. Tamamen iptal etmiyoruz, bu yıl ara verdiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl yasal prosedür uygun olduğunda tekrar sahnelerimizi, çadırlarımızı, stantlarımızı kuracağız. Rock Tatili Foça 2012’yi yapacağız” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2217
Okunma: 2217












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)