ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Binali Yıldırımdan Foça’ya duble yol, konut, hastane

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.5.2011    

Binali Yıldırımdan Foça’ya duble yol, konut, hastane



Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları için Foça’ya geldi. Yıldırım’a AKP Foça İlçe başkanı Avukat Kadir Özgirgin’in yanısıra İzmir 2.Bölge Miletvekili adaylarından Foçalı Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı ve Bergamalı Hasan Şahin de eşlik etti.

Seçim bürosu açılışı öncesi kürsüye gelen AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin Foça’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İkinci konuşmayı yapan milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı, Foça’nın sorunlarını bildiğini ve çözüm için aday olduğunu söyledi. Sit alanı problemini, balıkçıların çekek yeri olmadığını, balıkçıların sorunlarını, turizm kenti olmalarına rağmen turizm sektörünün iflas ettiğini, hayvancılık ve tarımda desteklere rağmen sorunlar olduğunu, kapalı olan Foça Med tatil köyünün açılmasını istediklerini, Foça’nın bir marka şehir olması gerektiği halde tanıtım sorunları olduğunu ve kendisinin bugüne kadar yazılı ve görsel basında yöreyi tanıtmaya çalıştığını söyledi. Foça’da AKP’nin birinci parti olacağına inandığını söyleyen Balıkçı, hemşehrilerinden oy istedi.

Diğer milletvekili adayı Hasan Şahin de yaptığı konuşmada tüm Bakırçay yöresinin sorunlarını çözmek için görev istediklerini Foça’yı Çeşme’den daha ileri bir seviyeye getireceklerini dile getirdi.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Foça’nın balıkçılık, denizcilik, tarım, turizm ve tarih kenti olduğunu, balıkçıların büyük ihtiyacı olan barınağı, hem de “burası balıkçı barınağı mı yat limanı mı” denecek düzeyde bir balıkçı barınağını Foça’ya kazandırdığını söyledi.

Konuşmasının devamında SİT sorununa değinen Yıldırım; “SİT deyince bazıları otur anlamış. Hani İngilizcede sit otur demek ya. Sit deyince otur hiçbir şey yapma anlamış. Artık o anlayışı değiştiriyoruz. Sit deyince oturmayacağız, tarihimizi de koruyacağız, ihtiyaçlarımızı da yapacağız”

“Foça yaz kış nüfusu arasında üç beş kat değişen bir ilçemiz. Sürekli yaşayanlar yazın buranın altyapı yetersizliğinden sıkıntı çekiyorlar. Foça’nın turizm, tarım, denizcilik, balıkçılık ve tarih geçmişini ön plana çıkaracak projeleri gerçekleştireceğiz. Bu projeleri gerçekleştirmek için önce ihtiyaç yoldur. Hayat yol, medeniyet yoldur. Foça’yı Kuzey İzmir otoyoluna hem Eski Foça üzerinden hem Aliağa üzerinden bölünmüş yolla bağlayacağız. Bunun talimatını balıkçı barınağının açılışında vermiştim. Şimdi bu sene Yeni Foça Horozgediği’nin oradan Aliağa tarafına ihalesi 14 kilometre yapılıyor. Foça sapağından itibaren 26 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak yapılması için de çalışmalar başladı.”

“Türkiye’de tatil köyü deyince Foça akla gelirdi. Bir zamanlar. Şimdi o tatil köyünün yerinde yeller esiyor. O araziyi de en iyi şekilde değerlendirip Foça turizmine kazandıracağız. Buradan onun sözünü de veriyorum.”

“Bir işi ehline vermezseniz o işin devamı olmaz. Devletin elinde bu kurumlar iflah olmaz. Devlet ticaretten anlamaz. Devlet eğitimle uğraşacak, devlet güvenlikle uğraşacak, devlet adalet dağıtacak, devlet sağlıkla uğraşacak. Onun dışında işleri ehline verecek.”

“Foça’nın sağlık ocağı var, ama Foça hastane istiyor. Onu da kuracağız”

“Buraya bir tane müze yapılacak. Önümüze yine SİT çıkmış. Yahu nereye gitsek önümüze SİT çıkıyor. Bırakın artık bu işleri ya. Yani tarihi korumak ayrı bir şey. Tarihi korumak demek hiçbir şey yapmamak oturmak demek değildir. Faydalı her türlü hizmeti gerçekleştireceğiz. Hizmetinize sunacağız”

“Balıkçılara yer yaptık. Şimdi çekek yeri isteniyor. Uygun yer arayışlarımız devam ediyor. Foça’nın özelliğini bozmayacak şekilde uygun yer bulduğumuz da onu da yaparız. Bu ufak iş”

“Burada ayrıca TOKİ konut yapacak. Önce talep örgütlemesi yapılıyor. O talep örgütlemesini ilçe başkanımız yapıyor. Zaten 875 tane talep geldi diyor. Gereğini biz de yapacağız”

“Hem soyadı Balıkçı hem kendisi Balıkçı. Dünya Vücut Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı’ya, hem de hayatı tarımla geçmiş Bergamalı Hasan Şahin’e destek istiyorum”

“Kuzey Ege otoyolu adım adım geliyor. 31 Mayıs’ta Çiğli Koyundere açılışını yapıyoruz. Şimdi talimatı verdik. İhalesi yapıldı. Çandarlı’ya kadar otoyol devam edecek. Çandarlı’da Türkiye’nin en büyük limanına temel attık 15 Mayıs’ta. Bu liman İzmir için 10.5 milyon insanımızın yaşadığı Ege bölgesinin gelişmesi kalkınması refahı için çok büyük bir tesis. Bu limanda yapım esnasında 5000 kişi çalışacak. Buranın esnafı, sanayicisi istifade edecek. Buranın insanı istihdam edilecek. Şartımız odur. Bitiğinde Türkiye’nin ithalatının ihracatının büyük kısmı Çandarlı limanından yapılacak.” Dedi.

Konuşmalardan sonra partisinin seçim bürosunun açılışını yapan, Binali Yıldırım esnaf ziyareti sonrası Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli ile kendi döneminde ve desteğiyle yapılan Foça Balıkçı Barınağı’nı ziyaret etti.

Kent yöneticileri bakanlığı döneminde Foça’ya katkıları için kendisine teşekkür ederken, esnaf odası üyeleri ve balıkçılar sorunlarını anlattılar. Yazılı olarak ta ilettikleri sorunların çözümü için yardım ve destek talep ettiler.











Seyfi GÜL







Okunma: 4933
Okunma: 4933












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)