ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça 92. yılı coşkuyla kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.5.2011    

Foça 92. yılı coşkuyla kutladı



19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Foça’da da coşkuyla kutlandı. Kentin her yeri bayraklarla süslendi.

Kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına resmi ve sivil kurum \ kuruluşların çelenk koyması ve saygı duruşuyla başladı.

Protokol heyetinin gelmesiyle 11 Eylül Stadı’ndaki törene geçildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Foça Kaymakamı Kamil Köten, Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral Ekmel Özdengil, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ birlikte askeri birliklerin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Foça İlçe Eğitim Müdürü Erdinç Akkaya’nın günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasından sonra öğrenciler şiirler okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e Cevabı’nın okunmasının ardından tüm öğrenciler bir ağızdan Gençlik Marşı’nı söylediler. Tribünleri ve stadın çevresini dolduran üç bin dolayındaki Foçalı da marşa eşlik ettiler.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında ilçe okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Reha Midilli Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin sunduğu İzmir yöresi oyunlar beğeniyle izlendi.

Askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde yapılan resmi geçit töreninin ardından Cemil Midilli Lisesi, Reha Midilli Anadolu Lisesi, Recep Kerman Ticaret Meslek Lisesi ve Halim Foçalı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırladıkları sportif gösteriler izlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla; Deniz Kurdu Tatbikatı’na iştirak eden ve gün dolayısıyla Foça Limanı’nda bulunan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemileri halkın ziyaretine açıldı.

Foça Belediyesi kutlama programı dahilinde saat 20.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda başlayacak bir Gençlik Şöleni düzenledi.























Seyfi GÜL







Okunma: 4376
Okunma: 4376












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)