ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ceyhan Mumcu’dan AKP ve CHP’ye yaylım ateşi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.5.2011    

Ceyhan Mumcu’dan AKP ve CHP’ye yaylım ateşi



Cumhuriyet Güçbirliği; İzmir 2.Bölge Bağımsız milletvekili adayı Doğu Perinçek’e destek için Foça’da bir kafede kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi. 15 Mayıs 2011 Pazar günü yapılan toplantıya konuşmacı olarak hareketin Ankara 1.Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Avukat Ceyhan Mumcu da katıldı.

Konuşmasında hareketin amaçlarını ve ülkenin getirildiği durumu anlatan Ceyhan Mumcu AKP ve CHP’ye yüklendi.

Mumcu “Biz CHP’lilerden özür dileme borcu içinde değiliz. Asıl özür dileme borcu olanlar CHP’lilerdir. Mustafa Kemal Atatürk ölür ölmez Atatürk’ün tarih kitaplarını kaldıran, tarih bilincini yok eden bir yobazı başbakan yaptılar. Böylece yobazların din sapkınlarının CHP’ye oy vereceğini düşünüyorlardı. Tarih akıllı olsa tekerrür etmez demiş Mehmet Akif. Mehmet Akif bir şey daha söylemiş. O sözü de AKP’lilere söylüyorum. “ağzım kurusun yok musun ey adl-i ilahi” diyor. O zaman Müslümanlar ve Türkler emperyalizme karşı mücadele verdiler. Türkler bunun öncüsü oldu ve emperyalizm Anadolu’dan kovuldu. Ama bugünkü Türkiye yok musun ey adl-i ilahi diye feryad ediyor. O zaman Müslümanlar ve Türkler hep birlik oldular. Ama şimdi Türkler gerici güçleriyle bu sosyal demokratların yarını gördükleriyle, bu kadının yuvasını başına yıkan bombaları İncirlik’ten attırarak, buna hep parmak kaldırarak aman NATO müsaade etmezse 600 Müslüman bırakın boğulsun gitsin, biz karaya çıkartmayan Yahudileri protesto edelim diyenler AKP’lilerdir.”

“12 Eylül referandumuyla AKP’nin amacı yargı bağımsızlığını yok etmek, Deniz feneri ve şifre olayından kurtulmaktı. Şimdi artık sıra ilk dört maddeye geldi. Bunu önce TÜSİAD’da gündeme koydular. AKP ulusal egemenliğe saygılı olsa seçim kampanyasında nasıl bir anayasa değişikliği istediklerini açıklardı. Fakat bu görevi CHP’lilere ihale ettiler. “Bizim yerimize siz açıklayın. Halkı siz alıştırın dediler. Tıpkı Abdullah Öcalan’ın idam edilme işinde MHP ve Ülkü Ocakları’na baskı yapıp kurtardıkları gibi. Şimdi onlar açıklıyorlar Nakşibendilik iyi bir tarikattır, CHP’nin yan örgütü olmalıdır” diyorlar. Kim diyor parti meclisi diyor, seçilecek milletvekili diyor. CHP’den benim bölgemde aday çıktı tekke ve zaviyeleri açma vaadiyle. O tekke ve zaviyeleri CHP Genel Başkanı kaldırmıştı. Dersim’de İsmet İnönü’den Mustafa Kemal’den hesap soracağız diyorlar. Ama Gülsün Bilgehan ağzını açmıyor. Babasına küfür ediyorlar. Gülsün Bilgehan “Yarabbi şükür, ben mazbatayı alıyorum ya” diyor. İşte bir ülke böyle mahvedilir, böyle çürütülür. Ceyhan Mumcu yerine Cumhuriyet rejimine burun kıvıran Bülent Kuşoğlu’nu seçeyim de tekke ve zaviye özgürlüğü olsun diyorlar, CHP seçmeni bu seçimde tarihe karşı, Mustafa Kemal’e karşı ve yarına karşı sorumluluk taşıyor.” dedi.

Hasan Tahsin’in İzmir’de İlk Kurşun’u sıktığında yalnız olduğunu, ama o kurşunun yaktığı ateşle bir ülkenin kurtulduğunu anlatan Mumcu ülkenin yarınları için, Cumhuriyet’in varlığı için, Demokrasi için Cumhuriyet Güçbirliği adaylarına oy istedi.

Foça seçim bürosu sorumlusu Nurhan Akova ve Volkan Sucukçu’nun düzenlediği toplantının son bölümünde sorulan soruları Ceyhan Mumcu, Sedat Şenerman ve Orhan Ayber cevapladılar.

Cumhuriyet Güçbirliği seçim çalışmalarını Foça ve Bağarası seçim büroları ile bölgedeki belde ve köylerin kahvehanelerindeki toplantılarla sürdürüyor.





Seyfi GÜL







Okunma: 2313
Okunma: 2313












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)