ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Öğretmen-öğrenci-aile okul için kermeste

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.5.2011    

Öğretmen-öğrenci-aile okul için kermeste



Atıkların dönüşümünden elde ettikleri malzemelerle mozaik tablolar üreten ve ürettikleriyle yeni çalışmalarına kaynak yaratan Foça Gerenköy İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri düzenledikleri kermesle aileleri de aralarına alarak güçlerini birleştirdiler.

Foça Demokrasi Meydanı’nda kurdukları standlarda Gerenköy’ün yerel ürünlerini ve ailelerin temin ettiği ev yapımı yiyecekleri okul yararına satışa sundular. Ev yapımı zeytin, zeytinyağı, sabunlar, kuru fasulye, peynir, el yapımı hamur işi yiyecekler, doğadan toplanmış mantarlar ve diğer satış ürünleri kısa sürede satıldı.

Okul Müdürü Özer Meraklı normal eğitim programlarının yanında ders dışı saatlerde çocukları spor, kültür ve sanat faaliyetlerine yönlendirdiklerini, bu faaliyetlerin onların hayata hazırlanmasında büyük faydaları olduğunu gördüklerini söyledi. Bu faaliyetler için devlet imkanlarının yanında ailelerin ve çocukların kendi katkılarının önemli bir yer tuttuğunu belirten Özer Meraklı, “ Mozaik tablo sergimizin basında yer almasının ardından çocuklar bana gelip “öğretmenim başka ne yapabiliriz – neler üretebiliriz” şeklinde isteklerde bulunuyorlar. Okulda yeni bir coşku yaratıldı. Aileler kısıtlı imkanlarına rağmen okul için ellerinde ne varsa vermek istiyorlar. Biz de onların verdikleri ile bu kermesi düzenledik. Bu kez Foça Meydanı’nda sergimizi görenlerden büyük ilgi gördük. Kısa sürede sergilediğimiz ürünler satıldı. Buradan elde ettiğimiz gelir de çocuklara önemli katkı yapacak” dedi.







Seyfi GÜL







Okunma: 2825
Okunma: 2825












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)