ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yerel Ürünler Pazarı yeni yerinde

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.5.2011    

Foça Yerel Ürünler Pazarı yeni yerinde



Slow Food Hareketi Foça grubu Foça Zeytindalı öncülüğünde her pazar günü kurulan Yerel Ürünler Pazarı yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Demokrasi Meydanı’nda çeşitli etkinliklerin yapıldığını, bu nedenle zaman zaman yer değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten SF Foça Zeytindalı Birliği lideri Gül Girişmen taleplerine olumlu yanıt veren Foça Belediyesi’nin 15 Mayıs 2011 Pazar gününden itibaren PTT arkasındaki alanı Pazar günleri kendilerine tahsis ettiğini söyledi.

Gül Girişmen “Yeni ve sürekli yerimiz Foça PTT arkasında ve Salı günleri kurulan büyük pazarın yan tarafındaki alandır. Okaliptüs ağaçlarının gölgesinde amacımıza ve satılan ürünlerimize uyumlu doğal, güzel ve serin bir ortamda Ilıpınar, Gerenköy, Bağarası ve Foça’nın diğer üreticileri ile yüzde yüz doğal ürünler arayan tüketiciyi buluşturuyoruz. Pazarımız da pek çok kişinin adını bile duymadığı yeni ürünlerle ürün yelpazemiz de genişliyor. Bu ürünlerin nasıl kullanılacağı, salata ve yemeği yapılacakların tarifleri üreticilerimiz tarafından satın alanlara anlatılıyor. Bu haftanın ürünü çengeldikeni. Yemeği yapılan çiğde tüketilebilen ve doğada zor bulunan bir bitki. Deniz börülcesi salatasıyla harika bir menü oluşturuyor. Hardal otu ve kazayağı’da bilinen diğer ürünler yanında haftanın beğenilenleri arasında ” dedi.

Yerel ürünler pazarına Foçalıların yanı sıra ziyarete gelenlerde büyük ilgi gösteriyor.









Seyfi GÜL







Okunma: 3750
Okunma: 3750












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)