ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Demokrasi Meydanı’nda 1 Mayıs halayları

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.5.2011    

Foça Demokrasi Meydanı’nda 1 Mayıs halayları



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Foça coşkulu kutlamalara sahne oldu. Foça Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği bayram kutlamalarına yüzlerce kişi katıldı.

Saat 11.30’da Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan ve kortej oluşturan gruplar Büyük Deniz Sahil yolunu izleyerek Sevgi yoluna oradan da Demokrasi Meydanı’na ulaştı.

CHP İlçe Başkanı Şener Erol, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim, ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak kortej önündeki grup içinde yer aldı.

Yürüyüş boyunca hükümet ve AKP aleyhine sloganlar atan yürüyüş kollarına vatandaşlar alkış ve bayraklarla, araçlar kornalarıyla destek verdi.

Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüyüş güzergahı, Demokrasi Meydanı ve bazı siyasi partilerin seçim büroları ile ilçe binalarında çok sıkı önlemler aldığı görüldü.

Foça Demokrasi Meydanı’ndaki program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurtuluş Savaşı’nda ve daha önceki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında şehit olanlar için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında “Enternasyonal” marşı çalındı.

KESK Foça temsilcisi Levent Mısır ve Genel-İş temsilcisi Erkan Karaca yaptıkları konuşmalarda; “1 Mayıs 8 saatlik işgücü taleplerinin, işsizliğe, yoksulluğa, açlığa, sömürüye karşı çıkışın adıdır” ”1 Mayıs işçi sınıfının bağımsızlık özleminin adıdır” ”1 Mayıs eşit, parasız sağlık ve eğitim hakkı talebidir” ”Köle gibi değil insanca yaşamak istiyorum diyenlerin, sadaka değil emeğinin hakkını isteyenlerin, geleceğe umutla bakmak isteyenlerin günüdür” dediler.

Katılımcıların “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Parasız Eğitim, Parasız Sağlık”, İş, Ekmek Yoksa Barışta Yok”, “Nükleere İnat Yaşasın Hayat”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Kıdeme Uzanan Eller Kırılır”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “İşte 1 Mayıs Alanlardayız” sloganlarıyla kesilen konuşmalarda hükümete çağrı yapılarak şaibeli sınavlar ile torba yasayla getirilen ve seçim sonrasına ertelenen işçi uygulamalarının iptali istendi. Konuşmacılar Foça Belediye Başkanı’na da çağrı yaparak İzmir’in bazı belediye başkanlarının açıkladığı gibi bu yasayı belediyesinde uygulamayacağını açıklaması istendi.

Her yaş grubundan katılımcıların yer aldığı kutlamalar Cengiz-Uğur-Murat üçlüsünün çaldığı türkülerle devam etti. Demokrasi Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalık türkülere halaylarla eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdu.

Foça 1 Mayıs’ı; türkülerle, halaylarla düğün yerine çevirdiği Demokrasi Meydanı ve sokaklarıyla bayram yaparak kutladı.



























Seyfi GÜL







Okunma: 2691
Okunma: 2691












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)