ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Viyana Teknik Üniversitesi’nden Foça projeleri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.4.2011    

Viyana Teknik Üniversitesi’nden Foça projeleri



Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri 5 günlük proje çalışmaları için Foça’ya geldi. 1 Nisan 2011 - 5 Nisan 2011 tarihleri arasında arkeolojik mekanlar ile Foça kent merkezi ağırlıklı olarak çalışacak ekip tarihi dokuya uygun ve uygulanabilir mimari projeler ortaya koymayı amaçlıyor.

6 öğretim görevlisi ve 75 öğrenciden oluşan grup Foça’daki arkeolojik bölgelerin dizaynı ve ilçedeki yönetim binaları ile ilgili yenileştirme projeleri üzerinde çalışacaklar. Çalışmalar kentin ilgili yerlerinde gözlem ve kendilerine tahsis edilen Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde çizim olarak iki bölümde yapılıyor.

Ekibin başkanlığını yapan Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Asistan Profesör Betül Bretschneider, Foça’ya mimari projeler yapmak üzere geldiklerini belirterek şunları söyledi. ”Bu yıl konumuz Foça. 75 öğrencimiz ve öğretim üyelerimizle buradayız. Öğrencilerle birlikte önce Foça’yı analiz ediyoruz. Şehir dokusunu, kültürünü, var olan bina faaliyetlerini. Sonra kendi aramızda oluşturacağımız gruplarla değişik konularda çalışacağız. Bir grup Arkeolojik Park yapacak. Bir grup belediye binası ve kültür merkezi yapacak. Bir grup seramikler konusunda çalışacak. Bu çalışmaları Foça Belediyesi’ne sunacağız.” Dedi.

İlk gün çalışmalarına nezaret eden ve ekibin Foça ve çevresini tanıma gezisine katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: “Foça’yı sadece yazın değil kış aylarında da hareketlendirmek için çabalarımız sürüyor. Bu kapsamda çeşitli ülkeler ve bu ülkelerin kurumlarıyla bağlantılar kuruyoruz. Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri de bu yıl konu olarak Foça’yı seçerek ilçemize geldiler. Yapacakları proje çalışmalarını uygulanabilirlik açıdan değerlendireceğiz. Başta öğretim üyeleri olmak üzere tüm öğrencilere çalışmalarında yardımcı olmak için olanaklarımız dahilinde her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Foça’yı seçtikleri için teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2844
Okunma: 2844












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)