ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Baca kapağından yangın çıktı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.3.2011    

Baca kapağından yangın çıktı



23 Mart 2011 Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında Foça İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan bir evde yangın çıktı. Mersinaki Caddesi girişinde, 274 Sokak 2.Numaralı Aslı Sitesi’nde, 3 katlı binanın orta katında meydana gelen yangında evde kimse bulunmaması nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Dairenin yazlık olarak kullanıldığı ve kış aylarında İzmir Bayraklı’da ikamet eden Nedret Beydemir (83) isimli bayana ait olduğu öğrenildi.

Kimsenin olmadığını bildikleri dairede alev ve duman gören komşular Alo 110 yangın ihbar hattına haber verdiler. Çok kısa sürede olay mahalline ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri yangına müdahale ederek, büyümesini ve diğer katlara sıçramasını önlediler.

Aynı blokta bulunan dairelerin ortak baca kullandıkları, zemin katta yakılan sobanın bacaya verdiği aşırı ısının, orta katta baca bağlantı yerinde bulunan plastik kapağı yaktığı, alev alan kapağın düşerek tahta bir sehpayı tutuşturduğu ve daha sonra odada bulunan eşyaların yanmaya başladığının tahmin edildiği öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı hasar tespitinde salon olarak kullanılan bölümdeki eşyaların yanarak kullanılamaz hale geldiği, klimanın plastik bölmelerinin tamamen eridiği, kapı ve pencerelerin boyalarının yandığı belirlendi.

Yangın sonrası komşuları; gündüz yaşlılar haftası dolayısıyla telefonla kutladıkları Nedret hanıma bu durumu nasıl haber vereceklerini düşünüyorlardı.


.

.



Seyfi GÜL







Okunma: 2129
Okunma: 2129












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)