ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'nın çehresi değişiyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.3.2011    

Foça'nın çehresi değişiyor



Foça’nın çehresini değiştirecek çalışmalar başladı. Demokrasi Meydanı ile Komando Okulu arasında yer alan ve uzunluğu 1 kilometreye yakın olan Küçükdeniz Sahil Caddesi (Reha Midilli Caddesi) trafiğe kapatılarak sevgi yolu haline getiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça Belediyesi’nin işbirliği ile hazırlanan projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalara 15 Mart 2011 tarihinde başlandı. Yeni düzenleme ile Foça’nın en çok kullanılan sahil yolunda; binalardan itibaren 4 metrelik yaya kaldırımı, ortada ihtiyaç halinde ve belirli zamanlarda tek yönlü araç trafiğine izin verecek 3 buçuk metre genişliğinde bir araç yolu ve deniz tarafında mevkiine göre genişliği 7 ila 9 metre arasında değişen yaya ve bisiklet yolları olacak. Burada da Foça’da daha önce yapılan düzenlemelerde kullanılan taş malzeme kullanılacak.Denize girilmesi için yapılan ağaç iskeleler kullanılmaya devam edilecek. Gezi tekneleri ve diğer küçük teknelerin bağlama yerleri dağınıklıktan kurtarılarak, bir araya toplanacak. Tekneler için mapa ve anelelerle donatılacak bağlama yerlerinin hizalarında modern elektrik, temiz su, telefon bağlantı kabinleri yapılacak. Teknelerin atık sularını ve sintinelerini sahile boşaltabilme imkanı sağlanacak. Ayrıca cadde boyunca peyzaj çalışması yapılarak göz zevkini okşayan dinlendirici bir ortam yaratılacak..

İlk gün çalışmalarına nezaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Foçalıların ve misafirlerimizin daha rahat hareket edebilmeleri ve denizden daha fazla yararlanabilmeleri için bu düzenlemeleri yapıyoruz. Proje Foça’nın genel dokusuna uygun ve daha önce yaptığımız çalışmaları bütünler nitelikte düşünüldü. Yaz sezonu öncesi çalışmaları bitirmeyi planladık. 45 gün sonra Mayıs ayının başlarında yeni görünümü ile caddeyi hizmete açacağız. Bu düzenleme yayalara rahat hareket etme, denize girme ve dinlenme olanağı sağlarken, gezi teknelerinin ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız. Sahilimiz daha güzel, denizimiz daha temiz olacak. Düzenlemelerin esnafımıza da katkı yapacağına inanıyorum”dedi.


.



Seyfi GÜL







Okunma: 2763
Okunma: 2763












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)