ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Erdal Sipahi Foça Temad’ı ziyaret etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.2.2011    

Erdal Sipahi Foça Temad’ı ziyaret etti



Mhp İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesini ziyaret etti.

Erdal Sipahi 18 Şubat 2011 Cuma günü Foça Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda bir araya geldiği Temad üyesi emekli astsubayların sorunlarını dinledi. Bu konu ile ilgili olarak kendisinin ve partisinin mecliste yaptığı çalışmaları anlattı.

Temad’ın ülke genelinde 87 şubesi ve 100.000 doğal üyesi bulunan ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirten üyeler Erdal Sipahi’ye sorunlarını şu maddelerle yönelttiler.
Görev sırasında en zor şartlarda çalışırken aldığımız tazminat emekli olur olmaz kesilmekte ve maaşlarımız yarıya düşmektedir. Aynı şartlarda görev yapan subaylara emekli olduklarında ödenen TSK Tazminatı, Hizmet Tazminatı, Kadrosuzluk Tazminatı emekli astsubaylara verilmemektedir. Tazminat almayan diğer memur emeklilerine verilen aylık 100 Tl bile meslektaşlarımıza çok görülmektedir.

Yüksek Öğrenim yapan tüm devlet memurları 1.derecenin 4.kademesine yükselebilirken bu hak sadece astsubaylara verilmeyerek ayrımcılık yapılmaktadır.

İki yıllık yüksek okul mezunu tüm devlet memurları 9.derecenin 2.kademesinden göreve başlatılırken sadece astsubaylar bir alt kademeden yani 9.derecenin 1.kademesinden mesleğe adım atmak ayrımcılığına tabi tutulmaktadır.

Diğer meslek gruplarının sonradan değişen eğitim düzeylerine göre intibakları yapılırken emekli astsubayların intibaklarını sağlayacak kanun değişikliği yapılmamaktadır.
Yüksek okul mezunu olmalarına rağmen Personel, İç Hizmet Kanunu ve Askeri Ceza Kanununda gerekli değişiklikler yapılmamıştır.

Bu konuları her platformda dile getirdiklerini Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın söz verdiğini, muhalefet partileri temsilcilerinin de çözüm için sözler verdiklerini hatırlatan Temad üyeleri nedense TBMM’de konuların ya görüşülmediğini ya da komisyonlardan geçtiği halde Genel Kurul’da birilerinin müdahalesi ve son dakika değişiklikleriyle çözülmediğini hatırlattılar.

Erdal Sipahi kendisinin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin eski bir mensubu olduğunu ve sorunları çok iyi bildiğini belirterek başladığı konuşmasında yasanın geçmesini engelleyen iktidar partisi milletvekillerini suçladı. Bu konular için verdiği teklifin AKP’li vekillerce reddedileceğini öğrendiğinde gidip kendilerine “ Ben teklifimi geri çekeyim. Siz verin sizin hazırladığınız teklif olsun ben partili tüm vekil arkadaşlarım adına destekleyeceğimizin sözünü veriyorum dedim. Kabul etmediler”dedi. Bahsedilen konuların mutlaka çözüleceğini, partisinin tek başına iktidar için yola çıktığını ifade eden Erdal Sipahi “Haziran 2001 seçimleri Türkiye için hayati önem taşıyan son seçimdir. Maazallah AKP’nin yine tek başına iktidar olması halinde seneye bu zamanlar bu konuları bile konuşamaz hale geleceğiz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2629
Okunma: 2629












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)