ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Termik Santrallere karşı Menemen Paneli

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.2.2011    

Termik Santrallere karşı Menemen Paneli



Bakırçay Belediyeler Birliği ile çevre (Menemen, Aliağa ve kuruluş halindeki Foça) kent konseylerinin düzenlediği ve İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin desteklediği "Termik Santral ve Çevre Sorunları" paneli 10 Şubat 2011, Perşembe günü, saat 16.00'da, Menemen Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Panelin yöneticiliğini çevre etkilerinin en çok görüldüğü yerlerden Foça Kozbeyli köyü doğumlu yazar Hüseyin Yurttaş yapacak.

Prof. Dr. Ümit Erdem (Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi), Prof. Dr. Muammer Tuna (Muğla Üniversitesi Sos. Bl. Bşk., Muğla Kent Konseyi Bşk.), Dr. Raika Ulusoy (Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı), Sedat Nuri Gülşen (Elektrik Müh. Odası İzmir Şubesi Başkanı) panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Yazar Hüseyin Yurttaş panelde Aliağa’da kurulu ve kurulacak tesislerin Aliağa başta olmak üzere Foça ve çevresi ile Menemen ovasına direkt etkilerinin yanı sıra etkin rüzgarlar yoluyla tüm İzmir’e ve yörede yetişen ürünlerin bölgelere dağıtılması sonucu tüm Türkiye’ye etkilerinin ortaya konulacağını belirtti.

Yurttaş “Katılımcıların bilgilendirilmesinin yanında Çevre Dernek ve Platformlarınca yapılacak yasal girişimler ve eylemler hakkında görüşler de tartışılacak. Bu yörede yer alan ve kirlilik nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan KYME antik kentine dikkat çekilmeye çalışılacak. Yapılması planlanan ve bazılarının yapım çalışmaları devam eden 5 adet Termik Santralından denize salınacak sıcak suyun denizdeki canlı yaşamını bitireceği daha önceki uygulamalardan örnekler ve bilimsel verilerle ortaya konulacak. Bölgede sanayi tesislerinin kurulmasından ve hızla çoğalmasından sonra çevre etkileri ile kanserden ölenlerin sayısının ne kadar arttığı ortada. Daha önce kazanılmış davalara rağmen, insan zincirleri oluşturarak yapılan büyük eylemlere rağmen, gösterilen tepkilere rağmen tesisleşme devam ediyor. Bu felaket hepimizi sarmalamadan önlem alınsın istiyoruz. Geç olmadan bir şeyler yapılmalı. Bu nedenle duyarlı herkesi bu panele katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Panele katılmak isteyenler için Foça ve bazı çevre belediyeler tarafından araç kaldırılacağı bildirildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2250
Okunma: 2250












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)