ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça 10 Kasım'da Ata'sını İzmir Güncesi'yle andı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.11.2010    

Foça 10 Kasım'da Ata'sını İzmir Güncesi'yle andı



Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Atatürk; 72.ölüm yıldönümünde Foça’da yapılan törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan anma törenlerine Foça Kaymakamı Kamil Köten, Garnizon Komutanı Tümamiral Veysel Kösele, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, siyasi partilerin Foça ilçe başkanları, Foça’daki kamu kurum yöneticileri, sivil toplum örgütleri yönetici ve üyeleri ile kalabalık bir halk grubu katıldı. Kurumlar adına anıta çelenk konulmasının ardından saat 09.05’de bayraklar yarıya indirildi ve 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra alandaki tören sona erdi.

Anma törenine 09.30’dan itibaren Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde devam edildi. Burada da Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Foça Necla Ana Yaşlılar evi sakinlerinden Necdet Özdeniz kendi yazdığı şiiri okurken hem kendi hem de izleyicileri duygulandırdı.Reha Midilli Anadolu Lisesi Çok Sesli Korosu’nun seslendirdiği eserlerden sonra tarih öğretmeni Oya Bulut günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra Reha Midili Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu belgesel program izleyenleri iki saate yakın bir süre gözlerini kırpmadan ve yerlerinden ayrılmadan salona adeta mıhladı. Tarihçeler, şiirler, slayt ve video gösterileri ve küçük tiyatral oyunlarla süslenen belgesel; öğretmen Gözde Uprak Budak’ın harika sunumu ve öğrencilerin çok başarılı gösterileriyle salonu tamamen dolduran vatandaşları zaman zaman heyecenlandırdı, zaman zaman hüzünlendirdi ve Atatürk’ün yaptıkları ve eserleriyle değişik bir 10 Kasım Atatürk’ü anma programının yaşanmasını sağladı.

Belgesel; Atatürk’ün doğumundan başlayarak yaşadıklarını, yaptıklarını ve özel hayatında özellikle İzmir ile bağlantılı olan olaylara ağırlık vererek finale taşındı. İzmir ve Ege bölgesine verdiği önem dolayısıyla ziayret ettiği yerler anılırken, Foça’ya yaptığı ziyaretin canlı tanıkları ile yapılan söyleşiler de perdeye yansıtıldı. Final programı tamamen Atatürk’ün İzmir güncesi olarak sunuldu. Bir öğrencinin profesyonel bir tavırla ustaca söylediği –İzmir Ağlıyor- şarkısında duygular doruklara ulaştı. Anma programı hüzünlü bir coşku ve ayakta alkışlarla sona erdi.











Seyfi GÜL







Okunma: 3306
Okunma: 3306












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)