ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.10.2010    

Foça'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu



Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87.yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Foça’da büyük coşkuyla kutlandı..

Foça sokakları öğrenci bandoları ve kortejleri ile renklenirken; Foça 11 Eylül stadında yapılan kutlama törenlerine ilçe yöneticileri, garnizonda görevli general ve amiraller, ilçede bulunan tüm okulların öğretmen ve öğrencileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Sert rüzgara ve soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı’nı öğrencilerle birlikte adına yakışır güzellikte coşkuyla kutladılar.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde açılış konuşmasını Foça Kaymakamı Kamil Köten yaptı. Öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutlayan Köten konuşmasında “Tarihte büyük millet olarak yaşamış, büyük devletler kurmuş ve hala büyük millet olarak bağımsız devletiyle devam eden millet sayısı bir elin parmakları kadar azdır. Bunlardan biride bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Türk Milletidir. Bu millet tarihi bağlardan, kültürel bağlardan ve yıllardan beri birlikte yaşamaktan kaynaklanan akrabalık bağlarıyla güçlü bir şekilde bağlanmış geniş bir yelpaze ağından oluşmaktadır. Büyük Türk Milleti bir etnik kalıba, bir inanç bir yorum kalıbına düşülmeyecek kadar büyük bir millettir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bu durumu şöyle ifade etmiştir. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halklar Osmanlı döneminin de yönetici sınıflarıydı. O tarihte de dünya milletleri Osmanlı devletini Türk devleti olarak kabul etmişlerdi ve şu andaki sınırlarımızı da o tarihlerde bile Türkiye sınırları olarak ifade etmişlerdi. Büyük Atatürk’de milli mücadeleyi bu sınırlar üzerinde başlatmıştı. Son Osmanlı Mebuslar Meclisinde de kabul gören Misak-ı Milli sınırları bu sınırlardı. Büyük milletler bağımsız devlet olarak belli bir güce ulaştıktan sonra bu gücü aşağı çekebilmek için çeşitli oyunlara maruz kalmaktadır. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye Cumhuriyeti de bu durumdadır. Bu oyunlara cahil ve gafil bazı kardeşlerimiz alet olmakta, maalesef bazı işbirlikçi hainlerde bunlara destek olmaktadır. Tarihimizden de aldığımız güçle Türkiye bu badireleri yine atlatacak ve şu anki egemen güçlerin korktuğu gibi dünyanın en egemen gücü haline gelecektir. Büyük Atatürk bu konuda da rehberimizdir. Atatürk cumhuriyeti de, milleti de çocuklarımıza, gençlerimize emanet etmiş, memlekete rejim olarak tamamen millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet rejimini getirmiştir. Bu devlet bütün kurumlarıyla her bir fert olarak sizin devletinizdir. Bayramda sizin bayramınızdır. Kutlu olsun.”dedi.

Kaymakam Köten’in konuşmasından sonra öğrencilerin hazırladıkları konuşma ve şiirlerle tören programına devam edildi. Halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

Hafta boyunca ilçe okullarındaki öğrenciler arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Garnizon ve Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Veysel Kösele ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından verildi.

Askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde yapılan geçit töreniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Foça 11 Eylül stadındaki programı sona erdi.





























Seyfi GÜL







Okunma: 3184
Okunma: 3184












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)