ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Evet rüşveti Foça'yı karıştırdı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.9.2010    

Evet rüşveti Foça'yı karıştırdı



Foça'da yerel olarak yayın yapan Foça Press Gazetesi'nin AKP Foça ilçe binasında bulunan erzak paketleri ve yağ tenekeleri ile ilgili olarak yaptığı referandum rüşveti haberi Foça’yı karıştırdı.

AKP İzmir Milletvekili Erdal KALKAN’ın Foça İlçe teşkilatını ziyareti sırasında ilçe binasına davet edilen gazetecilerden Foça Press gazetesi sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Hayrettin YILDIRIM söyleşi sırasında bulundukları oda da dahil dağıtıma hazır paketleri gördü. Toplantı sırasında çektiği fotoğraflarla da belgelediği paketlerin ne olduğunu sorduysa da tatminkar bir cevap alamadı.

AKP İzmir Milletvekili Erdal KALKAN ve AKP Foça ilçe başkanı ile yapılan söyleşiyi sütunlarına taşıyan Hayrettin YILDIRIM gördüğü manzarayı da “sıcakların mevsim normallerinin üstünde olduğu , referandum çalışmaları yapmak için Foça’ya gelen İzmir AKP Milletvekili Erdal KALKAN ile Foça AKP İlçe binasında bir araya geldik. Parti binası her zamanki seçim atmosferine bürünmüş görüntüsü veriyordu. İçeri girdiğinizde hemen sol tarafta klimayla soğutulmuş bir oda ve oda içinde seçimde dağıtılmak üzere (her zaman olduğu gibi paketlenmiş torbalar içerisine hazırlanmış seçim rüşvetleri, 5 kiloluk tenekeler halinde hazırlanmış yağ bidonları) ile doluydu. Belli ki gene son günlere girildiğinde vatandaşlarımızın iradelerini yardım paketi altında dağıtılacak olan bu paketler etkileyecek. Ne kadar mı? Bunun cevabını 12 Eylül günü yaşayıp göreceğiz. Daha dün genel seçimlerde suyu olmayan köylerde dağıtılan çamaşır makinelerini, buzdolaplarını… vs. yaşadı bu ülke insanı.” cümleleriyle yayınladı.

Foça Press’in 30 Ağustos 2010 tarih ve 23. sayısında yer alan haber kısa sürede ilçede bomba etkisi yarattı. Başka bir yerel gazete CHP’lilerin haberi ihbar kabul edip Cumhuriyet savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını iddia etti.

Konu ile ilgili tarafların görüşleri şöyle;

Haberi yayınlayan gazeteci Hayrettin YILDIRIM “Toplantı fotoğraflarında da görüldüğü gibi içerisinde makarna, şeker gibi erzak bulunduğu seçilebilen paketlerle yağ tenekelerinin ne olduğunu ilçe yöneticilerine sordum. – bayram nedeniyle hazırladık- cevabını verdiler. Ancak referandum öncesi böyle bir hazırlık bana manidar geldi. Foça bağlısı belde ve köylerde kömür dağıtımı yapıldığını, ayrıca Ziraat Bankası'ndan tahsil edilmek üzere 100 Tl.lik çekler dağıtıldığını, bu dağıtımların gece 23.00’dan sonra yapıldığını duyuyoruz. Ulaştığımız vatandaşlar bu konuda konuşmak istemiyorlar. Bu iddiaları da gazeteci olarak araştırıyoruz” dedi.



Konu ile ilgili olarak AKP Foça ilçe Başkanı Kadir ÖZGİRGİN şu açıklamayı yaptı. “Bu paketler partimiz tarafından her Ramazan ayında olduğu gibi fakir fukaraya dağıtılmak üzere hazırlanmış paketlerdir. Hayırseverlerin katkılarıyla temin edilmiştir. Kamu parasıyla alınmış şeyler değildir. Gizleyecek bir şeyimiz yoktur. Seçimle referandumla hiçbir ilgisi yoktur. Ramazan ayında sosyal yardımlaşma anlayışımızla ilgilidir”

CHP Foça ilçe başkanı Şener EROL Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan böyle bir yardımın söz konusu olmadığını belirtti. EROL “Fonun ilçe yönetiminde partili arkadaşlarımız da var. Bu kaynaktan yardım dağıtılması söz konusu değil. Olayı takip ediyoruz. Bahsedilen paketler dağıtılacaksa AKP tarafından dağıtılacak paketlerdir. Kendi tasarruflarıdır. Bunların ne amaçla dağıtıldığı konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ancak biz savcılığa herhangi bir suç duyurusunda bulunmadık” şeklinde konuştu.



Seyfi GÜL







Okunma: 3183
Okunma: 3183












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)