ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'da ay ışığında kan bağışı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.8.2010    

Foça'da ay ışığında kan bağışı



Kızılay Kan Bağış aracı 20 Ağustos 2010 Cuma günü Foça’daydı. Havanın sıcaklığını ve Ramazan Ay’ı dolayısıyla oruçlu vatandaşların durumunu dikkate alan yetkililer kan bağış saatlerini gece 23.00’a kadar uzattılar.

Bir tır kasasının kan bağışına uygun olarak dizayn edilmesiyle oluşturulan gezici araçta 1 doktor 3 hemşire ve 1 araç şoförü görevli. Yaz döneminde her gün bir başka yerde bu hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten görevliler program gereği uzunca bir mesai yapmak zorunda kalmalarına rağmen mutlu olduklarını ifade ettiler.

Sabah saat 10.00’da Foça’ya gelen araçta ilk kan bağışları öğleden sonra başladı. Gündüz nispeten ilginin az olduğu görülürken akşam saatlerinde havanın serinlemesi ile bağışçıların sayısı arttı. Gece yarısına doğru ise bağışçılar şaka ile karışık “mehtabı seyrederek kan vermenin zevki de başkaymış” şeklinde espriler yaptılar.

Bağışçıların tansiyon ölçümü ve kan sayımları yapılarak kan verip veremeyecekleri test edilirken ayrıca kan veremeyecekleri diğer nedenleri belirlemek için form doldurtularak kendi beyanlarına da başvuruluyor. Kan bağışında bulunanlara Kızılay maden sodası ve bisküvi ikram edilirken kan bağışının insan vücuduna faydaları da anlatılıyor.

Kızılay Foça Şube Başkanı Ali Cevat ÇİFTÇİ hem şube başkanı hem de iyi bir kan bağışçısı olduğunu belirterek “ Foça halkı kan verme konusunda çok duyarlı. Bu nedenle aracımız sık sık Foça’ya bu amaçla geliyor. Bugün de 105 ünite alım yaptık. Bunun büyük kısmı akşam saatlerinden sonra gelen bağışçılardan sağlandı. Gece serinliğinde kan alımı uygulaması bu nedenle yaz boyunca ve aracımız her gün değişik bir belde de olacak şekilde devam edecek. Örneğin bu aracımız yarın Çeşme’de olacak.Bir bağışçı isterse 3 ay sonra tekrar kan verebilir. Mesaj sistemimiz kan bağışçılarına tekrar kan verebilecekleri tarihleri cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar yoluyla hatırlatmaktadır. Duyarlı vatandaşlarımıza kurtardıkları hayatlar ve Türk Kızılay’ı adına teşekkür ederim” dedi.

Ali Cevat ÇİFTÇİ; Foça Kızılay Şube Başkanlığı’nın Foça Belediyesi Sağlık Şube Müdürlüğü ile aynı binada hizmet verdiğini ve Kızılay’a yapılacak her türlü bağışı burada kabul ettiklerini sözlerine ekledi.











Seyfi GÜL







Okunma: 2453
Okunma: 2453












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)