ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Selanik İzmir komşu kapısı<br>Foça Haris Alexiou'yu istiyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.7.2010    

Selanik İzmir komşu kapısı
Foça Haris Alexiou'yu istiyor




Yunanistanin Selanik kentinde yayın yapan Radio Thessaloniki ile Silver Star turizm şirketi Türkiye’de Nilüfer Travel ile işbirliği yaparak Selanik ile Türkiye arasında turizm köprüsü kurdular.

Yunanistan'ın en çok dinlenen özel radyo kanallarından Radio Thessaloniki (Selanik)’te Türkiye’nin ve Ege’nin sürekli tanıtımını yaptıklarını belirten organizasyon yetkilileri düzenledikleri ilk Charter seferinde havayoluyla 144 Yunanlı turisti ülkemize getirdiler.

Her 5 günde bir yeni guruplar ile Türkiye yollarına çıkan Yunanlılar konaklama üssü olarak Kuşadası’nı seçtiler. Kuşadası’ndaki otellerinden düzenlenen günübirlik turlarla her gün İzmir’in bir başka yöresini gezen Yunanlılar gittikleri yerleri de hareketlendiriyorlar.

Yunanlı konuklar 30 Haziran Çarşamba günü 144 kişilik bir grupla önce Bergama sonra Foça’yı gezdiler. Foça’nın balığı ile ünlü restoranlarında öğle molası veren Yunanlılara yöre halkı da büyük ilgi gösteriyor. İlçede Yunanca bilenlerin yanı sıra Yunanlıların pek çoğunun da Türkçe konuşması kısa sürede kaynaşmayı sağlıyor.

Foça Küçükdeniz’de bir restoranda öğle yemeklerini yiyen Yunanlılara bir sürpriz de Foça Belediyesi’nden geldi. Yemek sırasında Foça Belediyesi Dans Grubu İspanyol müzikleri eşliğinde yaptığı Flamenko danslarıyla konuklar tarafından ayakta alkışlandı.



Daha sonra Foça’nın tarihi yerlerini gezen Yunan konuklardan özellikle yöre ile geçmişte bağı olanlar taş binalara ilgi gösterdiler. Duygulanan konuklar bu evlerin önünde bol bol fotoğraf çektirdiler.

Turları düzenleyen Türk firma yetkilisi Hakkı ÇEVİK; Büyük ilgi gören İzmir ve Türkiye turlarının iki ülkeyi daha da yakınlaştırdığını belirterek, günübirlik turlarda olduğu gibi tüm Yunanistan seyahatlerinde vizenin kaldırılmasını bekliyoruz. Yunanistan’dan olduğu gibi Türkiye’den de Yunanistan’a seyahat için büyük talep var. Ancak vize zorluğu ve diğer işlemlerin çokluğu pahalılığı hem de zaman alıcı olması nedeniyle ilgiyi çok azaltıyor “Yunanlılar İzmir’in yanı sıra Trabzon ve Kapadokya’ya da yoğun ilgi gösteriyorlar” dedi..

Firma yetkilisi ve tur rehberi Nafia DEMİRCAN KUMAŞ da; Her 5 günde bir yeni bir grup getirdiklerini, önümüzdeki 3 aylık dönemdeki tüm rezervasyonlarının dolu olduğunu söyledi. Turların kış döneminde de devam etmesine çalışacaklarını belirten KUMAŞ; Foça’da konaklatma imkanlarını araştırıyoruz. Kesin olan bir şey varsa çevre il ve ilçe turlarımız arasında Foça mutlaka yer alacaktır” dedi.

Radio Thessaloniki ve Silver Star Turizm yetkilisi Stefanos HAJİMANOLIS de konu ile ilgili olarak; konunun Yunanistan tarafı olarak çok memnun olduklarını, Foça ve gezdikleri diğer yerlerde büyük ilgi ve samimiyet gördüklerini belirtti. HAJİMANOLIS; o kadar candan bir hava ile karşılanıyoruz ki Örneğin Foça’da dolaşırken bazı Foçalılar bu yılki Uluslararası festivalde Yunanlı sanatçı Haris ALEXİOU’yu dinlemek istiyoruz” diye dileklerini iletiyorlar. Gaziemir’de bir sokağa ismi verilen sanatçının arkadaşım olduğunu ve bu dilekleri kendisine ulaştıracağımı söylüyorum” şeklinde konuştu.







Seyfi GÜL







Okunma: 3359
Okunma: 3359












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)