ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı öğretmenlere Eğitimde Motivasyon Semineri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.6.2010    

Foçalı öğretmenlere Eğitimde Motivasyon Semineri



Foça Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede görev yapan eğitimciler için Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Eğitimde Motivasyon konulu bir seminer düzenledi. 25 Haziran 2010 Cuma günü yapılan seminer okul yöneticileri ve öğretmenlerden büyük ilgi gördü..

Fotografik Hafıza Teknikleri Uzmanı, eğitimci-yazar Ziya BARAN’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer programı iki bölüm halinde icra edildi. Çeşitli illerde konu ile ilgili olarak konferanslar veren ve seminerlere katılan Ziya BARAN amaçlarının Başarılı İnsan yetiştirmek olduğunu belirtti. Öğrencilerin başarısını Motivasyon, Hızlı Okuma, Hafıza, Kişilik geliştirme teknikleri ile ilişkilendirdi. Bu teknikleri uygulayanların başarısı kaçınılmazdır dedi. BARAN; Eğitimleri sorunlu bölgelerden bile kendilerine bu teknikleri öğrenmek için gelen öğrencilerin sınavlarda başarılı olarak istedikleri okul ve tercih ettikleri alanları rahatlıkla kazandıklarını belirtti. Öğrencilerin bilgileri hatırlamak için değişik baş ve göz hareketleri sergilediklerini, bunların gayet normal olduğunu hafızaya almada ve hatırlamada esasın hareketler olduğunu anlattı. Hafıza teknikleri konusunda örnekler de sergileyen BARAN salonda bulunan öğretmenlerin yazdırdığı 31 adet atasözünü sadece bir defa duyarak hafızasına aldı, sırayla ve karışık olarak sorulduğunda her atasözünü numarasıyla söyledi. Bu sayıyı 300 atasözüne kolaylıkla çıkarabileceğini anlattı ve salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Hafızaya almada esasın yazmak değil fotoğraflamak olduğunu söyleyen konuşmacı bilgilerin kolay hatırlanması konusunda kullanılmış çeşitli tablo ve resimlere de sunumunda yer verdi. Hızlı okuma teknikleri ile günlük hayatta normal işlerini yapmanın yanı sıra 3-4 kitap okuyan ünlüler olduğunu belirten Ziya BARAN, tüm insanları 9 ayrı kişilik grubuna ayırdıklarını- salonda bu kişilik yapılarına uyanları kolaylıkla ayırt edebileceğine dair örneklemeler de bulundu.

Eski bir Coğrafya Öğretmeni olan Ziya BARAN, bu teknikleri ortaklarından olduğu Liderlik Okulu’nda öğretmeye çalışıyor. BARAN’ın Motivasyon, Hızlı Okuma Teknikleri, Hafıza Teknikleri ve Kişilik Geliştirme Teknikleri konularında İş ve eğitim dünyasına yönelik olarak hazırlanmış ve yayınlanmış 12 kitabı bulunuyor.



Seyfi GÜL







Okunma: 2513
Okunma: 2513












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)