ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
GAZİLER GÜNÜ

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.9.2007    

GAZİLER GÜNÜ



19 Eylül GAZİLER GÜNÜ Foça Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, şehitler ve hayatta olmayan gaziler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından törene katılan askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar tarafından Foça Deniz Üs Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Foça Kaymakamı Kamil KÖTEN, Çıkarma Filosu ve Garnizon Komutanı Tümamiral Baha EREN ve Foça Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ’ın da katıldığı tören Cemil MİDİLLİ Lisesi öğrencilerinin günün anlamını belirten konuşma ve şiirleriyle devam etti.

Türk ulusu için, "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir.

Türkiye gazileri’de, 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" adı altında bütünleşmişlerdir. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır.



Seyfi GÜL







Okunma: 5883
Okunma: 5883












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)