ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
FESTİVALİN ARDINDAN

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.8.2007    

FESTİVALİN ARDINDAN



2007 Uluslararası 4. Foça Festivali sona erdi. Çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, toplantılar, paneller, konserler ilçe yaşamını hareketlendirdi. Düzenli olarak her yaz gelenlerden başka, etkinlikler için Yunanistan'dan, Bulgaristan'dan, çevre il ve ilçelerden gelenlerle nüfus birkaç katına çıktı. Nüfus artmasıyla turizm açısından bereketli günler yaşandı. Ancak Foça'yı sessizliği, sakinliği, huzuru ve gündelik kolaylıkları için tercih edenler kendilerini bir anda büyükşehir ortamında yaşar buldu. Trafik sıkışıklığı, park yeri problemleri, pek çok iş ve satış yerinde kuyruklar, istenmeyen adi adli olaylar v.s. Foça'yı bir dünya kenti yapma hedefiyle işbaşına gelen ve bu konuda oldukça da yol alan kent yöneticilerinin gelecekte daha değişik ve etkili önlemler alması gereğini de göstermiş oldu.

Festivalin en can alıcı gösterileri olarak niteleyebileceğimiz konserler ile ilk gün Haluk LEVENT, ikinci gün Hande YENER, üçüncü gün Özcan DENİZ; mükemmel ses ve ışık düzenine sahip sahnede, dans eden renklerin ortasında kendi kitlelerine/sevenlerine hitap ettiler.

Saatler öncesi gelerek arka koltuklarda konser saatini bekleyenlerin sarmaladığı kalabalık ortasında, sahne önünde protokol için ayrılmış ve bir kısmı konser sırasında bile boş kalan koltuklar halk konseri adıyla yapılan etkinlikler adına tezatlıklar olarak hafızalara yerleşti. İlk gün Haluk LEVENT'in halkın sahneden uzak tutulmasını dile getirmesinin ardından ikinci günde Hande YENER, tatlı sert bir dille; izin verilmezse şarkı söylemeye devam etmeyeceğini belirterek, sevenlerini özellikle sahne önüne getirtmesi festival komitesinin tepkisini çekti. Bu tepkiyle, her konser sonrası yapılan sanatçıya çiçek, plaket verme töreni yapılmadan program sona erdi.

Geçen yıllara oranla daha fazla ilginin olması nedeniyle otobüs seferleri de artırıldı. Konser sonrası İzmir yönüne kişisel araçlarıyla gidenlerin yanısıra onlarca otobüsün kalkması bu kez karayolunda karnaval görüntüsü veren konvoylar oluşturdu.

Aylar önce başlayan hazırlıklarla, her aşamasında rol alarak normal mesailerinin dışında yoğun bir tempoyla özverili emeklerini ortaya koyan Foça Belediyesi çalışanları ve gönüllüler; yorgunluklarını etkinlikler sonrası boşalan sahneyi devralıp Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ'ın DJ'liğinde birlikte eğlenerek atmaya çalıştılar.

Renkleriyle, sesleriyle, deniziyle, coşkusuyla bir festival böyle geçti. Sırada 9-10-11 Eylül tarihlerinde yapılacak Uluslararası Balıkçılık Festivali var.

















Seyfi GÜL







Okunma: 2221
Okunma: 2221












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)