ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
FESTİVAL HARİKA, HALUK LEVENT MUHTEŞEM

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.8.2007    

FESTİVAL HARİKA, HALUK LEVENT MUHTEŞEM



4. Uluslararası Foça Festivali; Festival kortejinin Barbaros Büfe önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Geçen yıllara oranla çok daha kalabalık bir topluluğun başlangıç etkinliklerine katıldığı gözlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ve Midilli adasından gelen Yunanlı konuklar, Foça Belediye Başkanı ile kortejin en önünde yer aldılar. Yunanistan, Bulgaristan ve yurtiçinden gelen folklor ve dans grupları renk ve müzik seli halinde caddelerden aktılar. Foça’nın zeytinciliği, denizciliği, balıkçılığı, şarapçılığı, tarihi, yeldeğirmenleri, kedileri; korteje iştirak eden traktörlerin çektiği römorklar üzerinde düzenlenen kompozisyonlarla vurgulandı.

Cumhuriyet Meydanındaki açılış konuşmalarını folklor ve dans gösterileri izledi. Bu gösterilerin bitimini takiben konser için Yeni park alanına geçildi.

Türk Rock müziğinin en önemli sanatçılarından Haluk LEVENT iki saate yakın sahnede aralıksız kalarak muhteşem bir konser verdi. Kendi şarkılarının yanı sıra geçen ay bir trafik kazasında kaybettiğimiz Barış AKARSU'nun, Cem KARACA'nın, Barış MANÇO'nun şarkılarını, önceki albümünde yer alan türküleri de seslendirdi. İnce bir üslupla, aslında dinleyicisi ile daha yakın olmayı, birlikte söylemeyi sevdiğini, protokol için ayrılan bölümün bunu engellediğini ifade ederek sahneden indi, şarkılarını bir süre halkın arasında söyledi. Bu tavrıyla da her geçen yıl konser alanının daha büyük bir kısmının ayrıldığı protokol bölümünün rahatsızlık yarattığı konusu misafir ama etkili bir ağızdan dile getirilmiş oldu. Müzisyen arkadaşlarının kısa süre dinlenmesi için bir şarkısını gitarıyla yalnız olarak söyleyen, kendisi için ara vermeyen, sahnede kaldığı süre boyunca hiç detone olmayan ve ses gücü düşmeyen, nitelikli şarkıları ve tavırlarıyla nasıl Haluk LEVENT olunurun dersini veren bir sanatçı izledik. Foça Kaymakamı'nın önerisi ve Belediye Başkanı'nın fikren katılması ile gelecek yıl düzenlenecek Fok Şarkı Yarışması'nda jüri üyeliğini şimdiden kabul ettiğini de ilan etti.

Birinci gün etkinlikleri Foça semalarını süsleyen havai fişek gösterileri ile sona erdi.


































Seyfi GÜL







Okunma: 3250
Okunma: 3250












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)