ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dz.K.K. DENİZCİLİĞİ TANITMA, SEVDİRME VE YAYGINLAŞTIRMA MERKEZİ

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.7.2007    

Dz.K.K. DENİZCİLİĞİ TANITMA, SEVDİRME VE YAYGINLAŞTIRMA MERKEZİ



Foça Limanında, balıkçı teknelerinin bulunduğu bölgede daha önce Foça Merkez Komutanlığı olarak kullanılan bina, yeniden düzenlenerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizciliği Tanıtma, Sevdirme ve Yaygınlaştırma Merkezi adıyla hizmete açıldı. Açılışa Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev GÜMÜŞOĞLU, bölgede görev yapan Filo ve birlik komutanları, Subay ve Astsubaylar ile Foça Kaymakamı, Foça Belediye Başkanı ve Foça halkı katıldı. Foça Üs Komutanlığı Bandosu çaldığı marşlar ve müzik parçalarıyla açılışa renk kattı.
360 derece Araştırma Grubu da Kaş Uluburun açıklarında çıkarılan tarihi bir batığın, yapıldığı dönemin ilkel şartlarında yeniden yapılan tıpkısını Merkezin önünde ziyarete açarak güne katkıda bulundu. Hiç çivi kulllanılmadan ağaç kavelaların geçirilmesi ile yapılan eklemelerle oluşturulan ve zamanının ticari gemisi olan bu tekne yelkenleriyle, rüzgarsız havalarda da kürek gücüyle hareketini sağlıyor. Dümen görevini teknenin iki tarafında bulunan ve çok büyük kürek görünümündeki iki aparat yapıyor. 360 Derece Araştırma Grubu'nun bu tekne ve o günkü şartlar yaşanarak Tüm Ege, Marmara Denizi ve Kıbrıs'a düzenlediği sembolik seferler hakkında da bilgiler veriliyor. Aynı grubun Foça-Marsilya seferini gerçekleştirmek için Urla'da yapmakta olduğu tarihi Foça Kayıklarının bir maketi de sergilenmek üzere açılış dolayısıyla merkeze teslim edildi. Ayrıca daha önceki festivallerde de gördüğümüz İzmir Kayıkları'ndan bir adedi sergilenmeye başladı.

Müze, sergi ve eğitim merkezi olarak düzenlenen yeni merkezin denizciliği tanıtmak, sevdirmek ve üç tarafı denizlerle çevrili yurdumuza yakışır oranlarda yaygınlaştırmak için çeşitli çalışma ve etkinlikler ile bu amaçlara ulaşmaya çalışacağı belirtildi.













Seyfi GÜL







Okunma: 3945
Okunma: 3945












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)