ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyesi Lamartine / Mavi Anka Tiyatro Topluluğu Çalışmalarını Sürdürüyor

   .::



  Yayın Tarihi: 24.6.2007    

Foça Belediyesi Lamartine / Mavi Anka Tiyatro Topluluğu Çalışmalarını Sürdürüyor


     Tiyatro’nun yöneticisi ve kurucusu Tuncay Arslan çalışmalarının durmaksızın süreceğini, bu bağlamda öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a ve kendileriyle birlikte çalışan belediye personeline teşekkürlerini iletmiştir.

     Tiyatrolarını Haziran 2006’da Cemil Midilli Lisesi Edebiyat Öğretmeni Birgül Nalbantoğlu, Reha Midilli Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emine Bolat, dansçı-tiyatrocu Sonay Gökçay ile birlikte edebiyat atölyesi olarak kurduklarını, bu yıl Cemil Midilli Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni O. Rıdvan Göksu ve esnaftan Engin Çimen (tiyatrocu) ile daha da güçlendiklerini belirtmiştir.

     Edebiyat atölyesi olarak ilk etkinliklerini Ağustos ve Eylül 2006’da patenti kendilerine ait, farklı bir anlayışın ürünü; şiir, müzik, dans ve görselliğin bileşimi “Şiir Aslına Dönüyor. 2 / Renkler ve Gözler” adlı dramatik dinleti ile gerçekleştirdiklerini, dinletinin olağanüstü ilgi gördüğünü söylemiştir.

     Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’ın önerisi ile isim değişikliğine gidildiğini; çalışmalarının Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda ve Reha Midilli Kültür Merkezi’nde haftada 4 gün yapıldığını, Foça’ya böyle bir kurum kazandırdıkları için kıvanç duyduklarını belirtmiştir.

     Amaçlarının çok yönlü olduğunu, projeler üreterek ve bu projelere tüm Foçalıları dahil ederek; kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde Foça’yı tanıtmak; Foça gençliğine bu yolla olumlu kimlik kazandırmak; Foça’yı kültür- sanat bağlamında çekim merkezi yapmak; bundan hareketle turizm hareketliliği sağlamak; yerel kültür ile evrensel kültürü bağdaştırarak kültürler arası diyalogu sağlamak; Foça’yı sınırlarının çok ötesine taşımaktır, diyerek hedeflerini ortaya koymuştur.

     3 Temmuz 2007 (Saat: 21.00) Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ünlü yazar Oğuz Atay’ın “Oyunlarla Yaşayanlar” adlı oyunu ile izleyicisini bir kez daha büyüleyecek olan Foça Belediyesi Lamartine / Mavi Anka Tiyatro Topluluğu’na başarılar diliyoruz.

Tuncay ARSLAN







Okunma: 2482
Okunma: 2482












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)