ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
FOÇALILAR MANİSA CUMHURİYET MİTİNGİNDE

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.5.2007    

FOÇALILAR MANİSA CUMHURİYET MİTİNGİNDE



“Manisa Cumhuriyetine Sahip çıkıyor” sloganıyla düzenlenen Cumhuriyet mitingine çok sayıda Foçalı da katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin organize ettiği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şubesi’nin organizasyon ve katılım desteği verdiği mitinge çok sayıda otobüsle giden Foçalılar; mitingde Atatürk devrimlerine, cumhuriyetle elde edilen kazanımlara, çağdaş değerlerden dönülemeyeceğine ve tam bağımsız Türkiye isteklerine yönelik sloganları diğer katılımcılarla birlikte haykırdılar. Manisa ve İzmir’in yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi İstiklal Marşı’nı tek yürek olarak coşkuyla söyledikten sonra ülkemizde cumhuriyete yönelik saldırıları ve istikrarsız siyasi sonuçlar yaşanmasına neden olan politikacıları protesto ettiler. “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak” ile birlikte “Birleşin” mitingde en gür ve en çok tekrar edilen slogan oldu.

Manisa Öğretmenevi’nden Sultan Camii’nin bulunduğu miting alanına uzanan bulvar binlerce bayrakla muhteşem bir görüntü oluşturdu. Her yaştan ve her kesimden binlerce kişinin katıldığı miting olaysız geçerken, aynı zamanda örnek gösterilecek yardımlaşma sahneleriyle doluydu. Havanın oldukça sıcak olmasına rağmen üzerlerine düşen görevi yapmanın mutluluğu ve geleceğe daha umutlu bakmanın sevinciyle miting sonrası Foça’ya dönüldü.

Tandoğan, Çağlayan, Manisa, Çanakkale ve Avrupa’da bazı şehirlerden sonra 13 Mayıs 2007 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Cumhuriyet mitingi yapılacaktır.

















Seyfi GÜL







Okunma: 2343
Okunma: 2343












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)