ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
TRED, örgütlü sanat adına Foça’da

   .::



  Yayın Tarihi: 6.4.2015    

TRED, örgütlü sanat adına Foça’da



Trakya yöresinde ressamlar ve heykel sanatçıları arasında birlik ve dayanışmayı sağlayarak, yurtiçi ve yurtdışı sergileri ve söyleşileri düzenleme amacıyla kurulan Trakya Ressamlar Derneği (TRED), 3 Nisan 2015 tarihinde Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 25 sanatçının 49 eserinin yer aldığı karma sergi düzenledi.

3 Nisan 2015 Cuma günü saat 17.30’da gerçekleşen sergi açılışına Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner ve Foça Halk Eğitim Müdürü Kemal Bulut’un yanında çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Sergide ayrıca Uluslararası Ressamlar Dayanışması (URD)’da katılım desteği verdi. TRED Başkanı Nazmi Metin’e, URD Başkanı Hamiyet Yıldırım’a, Edirnekari çalışmalarıyla sergiye ayrı bir renk katan dernek üyelerinden Ömür Metin’e, serginin Foça ayağında görevli Özlem Kasap’a; derneğe ve sergiye verdikleri emeklerden dolayı plaketlerini Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner verdi. Ayrıca sergi sonunda, Dernek Başkanı Nazmi Metin tarafından katılımcılara, plaket ve katılım belgeleri takdim edildi.



Örgütlü Sanat İçin…

Sorularımızı yanıtlayan TRED Başkanı Nazmi Metin; şu sözlere yer verdi: “Örgütlü sanat için dayanışma sergilerinin ilkini Edirne’de gerçekleştirdik. Türkiye’nin il ve ilçelerinde düzenlediğimiz sergilerin yedincisini Foça’da gerçekleştirmekteyiz.

Açılışını yaptığımız bu serginin amacı; sanatçılar arasında örgütlü dayanışmayı yaygınlaştırmak ve sanatseverlerin sanata olan ilgisini arttırmak. Bundan sonra, 8. sergimizi Lefkoşe’de 9. sergimizi de 18-24 2015 tarihleri arasında Edirne-Keşan Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceğiz. Eylül ayında başlatacağımız 2015 – 2016 sergi dönemimiz de Haziran’a kadar devam edecek.
Foçalı sanatseverlerin sergiyi gezerek çabalarımıza izleyici olarak katkı sağlamalarını diliyor, gösterdikleri konukseverlik için üyelerimiz ve sergi katılımcılarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Yurtdışından Azerbaycan, Yunanistan ve KKTC olmak üzere ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçıları Foça’da birleştiren sergi 3-13 Nisan tarihleri arasında saat 18.00’a kadar gezilebilecek. Karma sergide, yağlıboya, akrilik, deri üzerine resim, Edirnekari, kağıt rölyef gibi çeşitli tekniklerle yapılmış çalışmalar bulunuyor.

Kıyı Ege / Aslı Kurt & Çağdaş Can

Çağdaş Can / Aslı Kurt

cagdascan2013@gmail.com





Okunma: 1720
Okunma: 1720












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)