ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu’dan Foça’ya hüzünlü veda

   .::



  Yayın Tarihi: 7.2.2015    

Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu’dan Foça’ya hüzünlü veda



Kastamonu’nun İnebolu ilçesine tayini çıktığı için Foça’daki görevi son bulan Başsavcı Ali Zorlu, 6 Şubat 2015 tarihinde Foça Adliyesi’ndeki çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Odasına son kez bakan Zorlu’nun çalışma arkadaşları da kendisini uğurlamak için oradaydı. Başsavcı Zorlu; Foça’da ailesiyle geçirdikleri yıllar, Foça ve insanları üzerine Kıyı Ege Gazetesi’ne kısa bir veda konuşması yaptı:

“Foça Adliyesi olarak, burada güzel bir çalışma ortamımız vardı. Elimizden geldiğince adaleti temsil etmeye çalıştık. Foça huzurlu bir yer, adli vakası çok olan bir yer değil; olanlar içinde de adaletli davranmaya çalıştık. Vicdanımız rahat. Her şeyi hukuk çerçevesinde elimizden geldiğince yapmaya çalıştığımıza inanıyorum. Burada çalışmaya devam eden arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Gittiğim yerde Foça’yı bol bol anlatacağım, hatta daha şimdiden anlatmaya başladım. Foça; insanlarıyla, ortamıyla, tarihiyle; değişik bir havası olan, butik bir ortamı olan bir ilçe. İnebolu da tabi deniz kenarı ama Foça gibi olabilir mi bilmiyorum. Burada meslek hayatımızın en güzel yıllarını geçirdik. Bunu buradaki arkadaşlarımıza, buranın insanlarına ve belki ondan sonra da fiziki koşullarına borçluyuz. Sizleri tanımaktan da mutluyuz.”

Foça Adliyesi koridorlarını son kez geride bırakan Başsavcı Ali Zorlu ve Hakim eşi Derya Zorlu, Adliye binası önünde çalışma arkadaşları ile tek tek vedalaştı. Bu sırada hem veda edenler hem de geride kalanlar için duygusal anlar yaşandı. Toplu hatıra fotoğrafının ardından Foça Adliyesi Zorlu çiftini araçlarına kadar yolcu ederek uğurladı.

Başsavcı yaklaşık 50 metre uzaklaştıktan sonra aracını durdurup adliye binası yanındaki çay bahçesindeki esnafa da hayırlı işler dileyerek her biriyle ayrı ayrı vedalaştı. Bu arada Zorlu’nun arabasının durduğunu gören özel kalemi, ivedi adımlarla yanına gitti. Vedalaşmak için durduğunu görünce hafifçe gülümseyip yeniden el sallayarak kendisini uğurladı.

[Haber: Çağdaş Can – Foto: Aslı Kurt / Kıyı Ege]

Çağdaş Can / Aslı Kurt

cagdascan2013@gmail.com





Okunma: 2549
Okunma: 2549












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)