ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’yı uçurtmalarla güzelleştirdiler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.6.2014    

Foça’yı uçurtmalarla güzelleştirdiler



İzmir’in Foça ilçesinde gökler hafta sonu yapılan uçurtma şenliğiyle renklendi. Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği’nce gerçekleştirilen şenlikte, en güzel uçurtma yarışması da düzenlendi.

İlçe merkezine iki kilometre mesafedeki İngiliz Burnu sahili ve mesire alanında düzenlenen etkinliğe çeşitli yaşlarda 24 kişi kendi yaptığı uçurtmalarla katıldı. En yükseğe çıkan, en düzgün uçan ve en güzel görünen kategorilerinde dereceye giren dört yarışmacı ödüllendirildi. Ayrıca teşvik amacıyla katılan tüm uçurtmacılara derneğin logosunun basılı olduğu bardaklar hediye edildi.



Foça’yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Selma Sabancı uçurtma şenliğini geleneksel hale getirdiklerini, yıl boyu kenti güzelleştirme çalışmalarına katılan üyeler, kendilerine destek veren Foçalı aileler ve çocuklarıyla bir araya gelerek güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Sabancı; “Bu yıl 6 ila 19 yaşları arasında 24 yarışmacı özene bezene yaptıkları uçurtmalarla gökyüzünü şenlendirdiler. Çocuklarımızın uçurtma gibi geleneksel enstrümanları yapmasını ve onları kullanarak zevk almasını sağlarken, aileleriyle birlikte gün geçirmenin güzelliğini de yaşatmış oluyoruz. Gökyüzüyle beraber gönüllerimizi de şenlendiren katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2814
Okunma: 2814












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)