ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bucalı öğretmenlerden Foça’ya Neşet Ertaş ezgileri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.6.2014    

Bucalı öğretmenlerden Foça’ya Neşet Ertaş ezgileri



İzmir’in Buca ilçesinde görev yapan öğretmenlerden kurulu Öğretmenler Korosu 6 Haziran 2014 Cuma gecesi Foçalılara unutulmaz bir Neşet Ertaş gecesi yaşattı. Profesyonel sanatçıları aratmayacak güzellikteki konserde, koro Büyük Usta’nın bozlak ve türküleriyle izleyenleri hüzünden coşkulara taşıdı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 21.00’da şef Cenk Aybars Dereli yönetiminde sahne alan Bucalı öğretmenleri, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, bazı daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ile birlikte salonu tıklım tıklım dolduran Foçalı THM severler türkülerin çoğunu birlikte söyleyerek izledi.



Parça aralarında Neşet Ertaş’ın yaşadığı duygu fırtınalarının ve hayatından kesitlerin de aktarıldığı konser özel olarak düzenlenmiş “Suda Balık Oynuyor” türküsüyle başladı. Çoğunluğu müzik öğretmenlerinden oluşan 25 korist ve 8 sazla koro “Tatlı Dile Güler Yüze”, “Neredesin Sen” başta olmak üzere hemen hepsi ezbere bilinen türkülerle birinci bölümü tamamladı. Beş dakikalık aranın ardından solistler müthiş performansları ve bozlaklarıyla ikinci bölüme başladılar.

İzmir kent merkezinde çok sayıda konser veren, 2010 yılında davet üzerine gittiği Fransa’nın Başkenti Paris’te sahne alarak yurtdışı tecrübesi de kazanan koronun konseri gecenin sunumunu da yapan Bora Üzerk ile Zeycan Gülümser’in birlikte okuduğu “Yalan Dünyada” türküsüyle saat 23.00’da sona erdi.

“Misafir hediyesiyle gelir” diyerek sahneye Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ı davet eden koro üyesi öğretmenler kendisine bir plaket armağan ettiler. Armağanın nedenini yaptığı konuşmayla açıklayan Yıldız, Foça’dan önce 15 yıl süre ile Buca Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığını, 2006 yılında koronun kuruluşunda kendisinin çabaları olduğunu belirterek Buca’dan Foça’ya teşekküre gelen eski mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Yıldız ”Buca’dan ayrı kaldığıma üzüldüm. Ancak koronun giderek geliştiğini, büyüdüğünü gördüğüm için çok mutluyum” dedi.

Konuşmanın ardından sahneye davet edilen Kaymakam Ulugölge ve Belediye Başkanı Demirağ, şef Cenk Aybars Dereli’ye teşekkür çiçeği takdim ettikten sonra, koro elemanları arasına girerek “Yalan Dünyada” türküsünü bir kez daha birlikte söylediler.

İzleyiciler koroyu salondan ayakta alkışlarla uğurladılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 3082
Okunma: 3082












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)