ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Geziyi “Fıtratımızda özgürlük var” diyerek andı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.6.2014    

Foça Geziyi “Fıtratımızda özgürlük var” diyerek andı



İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda gerçekleşen direniş ve olayların birinci yıldönümü İzmir’in Foça ilçesinde düzenlenen etkinlikle anıldı. 5 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 18.00’da başlayan etkinlik yaklaşık bir saat sürdü.

Duyurusu “Fıtratımızda Özgürlük Var” yazılı afişlerle yapılan, Foça Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Foça İlçe Örgütü, Tüm Bel-Sen, Büro-Sen, Eğitim Sen Foça Temsilcilikleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi, Foça Sanat Dostları ve Foça Forum Platformları ile Foça Sol Cephe Konseyi destek verdi.

Gezi Parkı’nda ve yurdun değişik yerlerinde ilişkili olaylarda yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet İstif ve Berkin Elvan’ın fotoğraflarının asılarak anıldığı eylem alanına olayların simgelerinden biri olarak kamp çadırı da kuruldu.



Kemal Çiftçi’nin Gezi şiirleriyle başlayan anma etkinliğinde hazırlanan ortak bildiriyi eğitimci-yazar Yılmaz Mızrak okudu. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılını Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir kırılma olarak niteleyen Mızrak olacakları göremeyecek kadar çapsız; politikacı, yazar çizer, gazeteci ve akil adam denilen takımın, din bezirganlarınca örgütlenen yıkım ekibinin içinde yer aldığını iddia etti.

Konuşmasında Gezi’yle birlikte Soma’da hayatını kaybeden madencileri de anan Mızrak; “Çıkarılan yasalar ve taşeronluk sistemiyle emekçiler birçok sosyal haktan yoksun kaldı. Eğitim sistemi berbat edildi. Dini yaptırımlar özel hayata karışır oldu. Hukuk katledildi. Adaletin terazisi çalınan paraları tartamaz oldu. Cumhuriyetin fabrikaları birilerine peşkeş çekildi. Mimar Sinan’ın Dalgıç Ahmet Ağa’nın mimari şaheserleri şehre tepeden bakan çirkin yapılara ve AVM’lere yenik düşürüldü. Taksim ve Gezi Parkı para kazanılacak talan yerlerinden biri olarak görüldü. Gezi’de kaybettiklerimizi sevgiyle, saygıyla, alkışlarla selamlıyoruz. Bundan sonra her yıl sizler için direniş toplantıları yapacağız. Işıklar içinde uyuyun” dedi.

Basın bildirisinin okunmasının ardından katılımcılar “Her Yer taksim Her Yer Direniş”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Hükümet İstifa”, “Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları attılar. Yere serilen bir beze “Diren Foça Gezi Hatırası” başlığı altında kişisel görüş ve duygularını ifade eden cümleler yazdılar.

Polisin önlem aldığı ancak müdahale etmediği etkinlik olaysız sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2709
Okunma: 2709












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)