ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yüksek gerilim hattında intihar girişimi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.6.2014    

Yüksek gerilim hattında intihar girişimi



İzmir’in Foça ilçesi 5 Mayıs 2014 Perşembe sabahı bir intihar girişimine sahne oldu. Yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki yüksek gerilim hattına tırmanan Muhammed Bahattin Karakaya (44) adlı vatandaş çevre yerleşim birimlerinin iki saati aşkın bir süre elektriksiz kalmasına da neden oldu.

Olay Foça ilçesinin İzmir yönünden girişine 100 metre mesafede ve yel değirmenlerinin yer aldığı bölgenin karşısındaki tepede bulunan yüksek gerilim hattı direğinde meydana geldi. Sabah 08.30 dolayında araçlarıyla kente gelen vatandaşlar direğin tepesindeki Karakaya’yı fark ederek Alo 155 Polis ve Alo 110 İtfaiye hatlarından yetkililere haber verdi. Elektrikler kesildikten sonra bölgeye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekibi düşmeye ve atlamaya karşı önlem olarak emniyet yatağını şişirmeye başladı. Foça Emniyet Müdürü Hakan Ülkü ve polislerin aşağıya inmesi için yaptığı ikna konuşmaları sonuç vermeyince, bölgeye getirilen eski patronu Gürol Ataklı direğin tepesinde tehlikeli hareketler yapan Karakaya’yı iknaya çalıştı. Bir süre daha Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhine sözler sarfeden, kendisini kurtarmaya çalışan ekiplere hakaret eden Muhammed Bahattin Karakaya, eski patronuna “Sen Benim Babamsın. Sen iste Ölürüm” dedikten sonra aşağıya inmeye başladı.

Birkaç metrede bir durup bağırmayı ve hakaretleri tekrarlamayı sürdüren, tehlikeli hareketleriyle kendisini izleyenlerin yüreğini ağzına getiren Karakaya yarım saatlik bir süre sonunda direkten indi. İki polis tarafından kollarına girilerek saat 11.30 dolayında bulunduğu tepeden karayoluna indirildi. Ambulansa alınmaya çalışıldığı sırada da bağırmasını sürdürdü. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarını tekmeledi. Zorlukla zapt edildikten sonra polis aracıyla Foça Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Karakaya’nın; Manisa’nın Akhisar ilçesinden çalışmak için aralıklarla Foça’ya geldiği, bekar ve işsiz olduğu, birkaç yıldır psikolojik sorunlarla boğuştuğu, yapılan testte alkollü olmadığının tespit edildiği ve tedavi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri servisine sevk edildiği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2639
Okunma: 2639












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)