ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça HEM ilk yılsonu sergisini Yenifoça’da açtı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.5.2014    

Foça HEM ilk yılsonu sergisini Yenifoça’da açtı



Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün, ilçe genelinde düzenlediği kurslarda üretilen eserlerden oluşan ilk yıl sonu sergisi Yenifoça Çok Amaçlı Salon’da açıldı.

Açılışa; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkan Vekili Beyhan Türker, Cumhuriyet Baş Savcısı Ali Zorlu, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, açtıkları kurslarla toplumda kaynaşmayı sağlarken, vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine de yardımcı olduklarını söyledi.

Kutlu; “Kurs çalışmalarımızla, vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmesine, kişisel gelişimlerini arttırmasına ve meslek edinmelerine katkı veriyoruz. Halk Eğitimi Merkezi olarak 2013-2014 yılı içinde Yenifoça’da, el sanatları, turistik ve hediyelik eşya yapımı, takı, giyim ve mis sabun üretimi kursları açtık. Bu ürünleri yapan kursiyerlerimizin önemli bir kısmı yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.” dedi.



Eğitimin beşikte başlayıp hayatın sonuna kadar devam ettiğini belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise; “Okul çağının dışında kalan vatandaşlar için yaygın eğitim yapıyoruz. Talep olması halinde her çeşit kursu açıyoruz. Foça şanslı bir ilçe. Çünkü kurs açılabilecek mekanlar ve özveri ile talep eden vatandaşlar var. Hediyelik eşya sektörünü önemsiyorum. İlçemize çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Sattığımız mamullerin çoğu yabancı menşeli. Biz istiyoruz ki, el emeği, göz nuru ürünleri burada üretelim ve satalım. İlçemizin tanıtımını yapalım. Sizlere düşen görev ilçemizi temsil eden ürünleri seri bir şekilde üretmektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından açılış kurdelesi Derya Demirağ, Kaymakam Ulugölge ve kurs öğretmenleri tarafından kesildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2760
Okunma: 2760












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)