ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça liseleri meslek seçiminde parayla sevgiyi tartıştı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.5.2014    

Foça liseleri meslek seçiminde parayla sevgiyi tartıştı



İzmir’in Foça ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gençlik haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği münazarada meslek seçiminde para ve sevginin öncelikleri tartışıldı.

21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan münazarayı izleyenler arasında Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Başsavcı Ali Zorlu, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Yazar Hüseyin Yurttaş, Reha Midilli Turizm ve Otel Yöneticiliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Avşar Kurgun, Öğretmenler Mustafa Yaylalı ve Şenay Us değerlendirme jürisini oluşturdular.

Soma’da hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardında Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız açılış konuşmasını yaptı. İlçede bu alanda bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Yıldız öğrencilere seslenerek; “Gelecek sizsiniz. Konuşmaktan tartışmaktan vazgeçmeyiniz. Bu yarışmanın bir kazananı olacak ama kaybedeni olmayacak” dedi.

Celal Yıldız yarışmacı okullara önceden hazırlanmaları için altı konu verildiğini, ancak münazara konusu ve taraflarının 15 dakika önce çekilen kurayla belirlendiğini sözlerine ekledikten sonra öğrenciler sahneye alındı.



Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Aslı Arabacı ve Elmas Nur Aydoğan “Savunma Açılış”, Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Taha Doğa Erdem ve Fatih Berke Güreyer “Muhalefet Açılış”, Yenifoça Recep Kerman Meleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Canan Kütükçüoğlu ve Esin Çokbilen “Savunma Kapanış”, Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden Hatice Merve Ünal ve Korhan Doğanay Karslı “Muhalefet Kapanış” rolleriyle mikrofon başına geçtiler.

Hayli tartışmalı geçen münazarada öğrenciler konuyu Soma’da hayatını kaybeden madencilerin meslek seçimleri üzerinde yoğunlaştırdılar. Bazı yarışmacılar seçimin sadece para için yapıldığını iddia ederken diğerleri yaşamsal ihtiyaçlar için de olsa bir mesleğin sevilmeden yapılamayacağını savundular.

SEVGİ KAZANDI

Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Taha Doğa Erdem diğer yarışmacılara oranla konuya hakimiyeti, düzgün anlatım tekniği ve örneklemeleri ile hem izleyenlerin hem jürinin beğenisini aldı.

Yarışmayı da kazanan Taha Doğa Erdem ve arkadaşı Fatih Berke Güreyer’e kupası Kaymakam Niyazi Ulugölge tarafından takdim edildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3884
Okunma: 3884












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)