ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Reha Amcasını özlemle andı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.5.2014    

Foça Reha Amcasını özlemle andı



Foça eski Belediye Başkanlarından merhum hayırsever işadamı Reha Midilli, vefatının ikinci yıldönümünde adını taşıyan Kültür Merkezi’de yapılan törenle anıldı.

İlçeye kazandırdığı sayısız eserler ve yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde taht kuran, “TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi merhum Reha Midilli; 11 Mayıs 2012 tarihinde, 85 yaşında hayata veda etmişti.

14 Mayıs 2014 Perşembe günü yapılan anma törenine Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkan Vekili Beyhan Türker, Belediye Meclisi üyeleri, Reha Necla Midilli Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Çelebi, vakıf yönetim kurulu üyeleri, resmi daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurduğu hayır kurumlarında hayatını sürdüren bazı vatandaşlar adını taşıyan okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri, yakınları, arkadaşları ve Foçalılar katıldı.



Sinem Atan’ın hayat öyküsü ve eserlerini hatırlatan takdiminin ardından merhum hayırseverin hayatını anlatan film gösterimi yapıldı. Yaptırdığı okullar adına Reha Midili Turizm ve Otel Yönetimi Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Avşar Kurgun, vakıf adına yönetim kurulu üyesi Osman Mert, Foça Belediye Başkanı vekili Beyhan Türker’in konuşmalarından sonra mikrofona gelen Doktor Münip Dinç merhumla yaşadığı çocukluk günlerini anlatarak salonu duygulandırdı.

Son konuşmayı yapan Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge Reha Midilli’nin önceliği hep eğitime verdiğini, atandıktan sonra tanıdığı hayırseverle birlikte çalışamadığı için çok üzgün olduğunu söyledi. Ulugölge; “Pek çok yerde görev yaptım. Pek çok hayırsever tanıdım. Ancak Reha Midilli ve Foça’ya kazandırdıkları bambaşka. Onunla çalışamadığım için hep bir eksiklik duyuyorum” dedi.

Tören Reha Midilli’nin sağlığında her yıl yaptığı gibi son sınıf öğrencilerine Ulu Önder Atatürk’ün Nutuk adlı eserinin temsili olarak dört lise müdürüne verilmesiyle sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2765
Okunma: 2765












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)