ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Eğitim Sen’den hükümete Soma protestosu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.5.2014    

Foça Eğitim Sen’den hükümete Soma protestosu



KESK’ e bağlı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası EĞİTİM SEN üyeleri Soma’da yaşanan facia nedeniyle Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla hükümeti protesto ettiler.

14 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 19.30’da yapılan ve Forum Foça platformu üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasını Eğitim Sen Foça Şubesi Örgütlenme Sekreteri Umut Kolkıran okudu.

Kolkıran AKP iktidarı döneminde 12 yılda 12 bini aşkın işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek, Soma’da yaşanan olayı katliam olarak niteledi.



Umut Kolkıran; “Soma’da yaşanan iş cinayetinin temel nedeni yıllardır bütün itirazlara rağmen ısrarla hayata geçirilen özelleştirme ve taşeron çalıştırma sisteminin devlet politikası haline getirilmesidir. Soma’da meydana gelen katliamın sorumlusu güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve AKP hükümetidir. 29 Nisan’da verilen önerge AKP tarafından reddedilmiştir. Her yıl bir avuç kömür için bir ömür verilirken, yaşanan cinayetleri kader ya da takdir-i ilahi olarak açıklayıp, ölenlerin ailelerine sadece rahmet dilemek, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarında ısrarcı olmak yeni iş cinayetlerinin, yeni katliamların yaşanmasına davetiye çıkarmaktır. Bu katliamın bütün sorumlularının hesap vermesini talep ediyoruz.” Dedi.

Katılımcılar basın açıklamasının başında da sonunda da , “İşçi ölümleri Cinayettir”, “Sermaye Sistemi İşçilerin Katili”, “Ölümler Kader değildir”, “Katil AKP Hesap Verecek”, Katil Sermaye, İşbirlikçi AKP”, “Genel Grev Genel Direniş” sloganları attılar.

Grup açıklama sonrası olaysız dağıldı..

Seyfi GÜL







Okunma: 3303
Okunma: 3303












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)