ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Orası artık Atatürk Adası

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.5.2014    

Orası artık Atatürk Adası



Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İl Başarısını Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında 10 Nisan 2014 günü yaptığı ’Performans Takip Sınavı’ndaki bir soruyla gündeme gelen ve resmi adı “Hayırsız Ada” olduğu için polemiklere neden olan adanın adı değişti. Foça Belediye Meclisi son toplantısında “Atatürk Adası” ismini oybirliği ile kabul ederek resmileştirdi.

İzmir’in Foça ilçesinde kent merkezine 3 mil mesafede bulunan ve özellikle Foça yönünden bakıldığında kusursuz bir Atatürk büstünü andıran ada görsel güzelliğinin yanı sıra çevresindeki suların temizliği ve yaşayan balık çeşitlerinin bolluğuyla tanınıyor.

Kamuoyuna yansıyan tartışmalar sonrası “Hayırsız Ada”nın adını “Atatürk Adası” olarak değiştirmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuyu yeni dönemin ikinci meclis toplantısında dile getirdi. Balıkçı Kahvesi’nde halka açık olarak yapılan toplantıda karar oybirliği ile alındı.



Meclis üyelerine teşekkür eden Demirağ; “Bu siluetin oluşması bize doğanın bir armağanı. Ulu önderin gönlümüzde olduğu gibi Foça sularında her an gözümüzün önünde yaşamasının anıtsal bir kanıtı. Görülecek pek çok doğal ve tarihi eserimiz arasında apayrı bir yeri var. Balıkçımız, teknecimiz, halkımız buraya ayrı bir özen gösterir, gözetir, kollar. Bu anlamlı güzelliği görmek için tüm yurttaşlarımızı, tüm dünya insanlarını Foça’mıza bekliyoruz. Orası artık resmen de Atatürk Adası” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2822
Okunma: 2822












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)