ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Hıdrellez coşkusuna turistler de katıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.5.2014    

Foça’da Hıdrellez coşkusuna turistler de katıldı



İzmir’in Foça ilçesinde 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece Belediye tarafından düzenlenen Hıdrellez eğlencesinde büyük coşku yaşandı. Bir grup genç Alman turist, vatandaşlarla birlikte oyun ve danslara katılarak en çok eğlenenler arasında yer aldı.

Saat 20.30’da başlayan Hıdrellez kutlamaları dolayısıyla Foça Demokrasi Meydanı’nda yarım variller içine ateşler yakıldı. Kurulan müzik sisteminden yayılan nağmelerle birlikte alanda bulunan davul zurnacının da hareketli parçalara eşliğiyle eğlence başladı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı gecede Foça Belediyesi Dans Grubu da bir gösteri sundu.



Büyükler yakılan ateşlerin üzerinden atlarken küçükleri de ihmal etmedi. Gelecek kuşakların gelenekleri öğrenmesi ve sürdürmesi için büyüklerin yardımıyla küçüklerde ateşlerin üzerinden atlatıldı.

Türk arkadaşlarının misafiri olarak ilçede tatil yapan ve daha çok roman havalarının çalındığı alanda bulunan 5 Alman genç gecenin başından sonuna katıldıkları oyun ve danslarda Foçalılardan aşağı kalmadıklarını gösterdiler. Arkadaşlarından davul ve zurnaya para takmayı da öğrenen Alman misafirlerin tavırlarından en çok memnun olan ise bol bol bahşiş alan davulcu-zurnacı oldu.

Gece yarısına kadar süren eğlencenin ardından katılımcılar ev-araba dileklerini simgeleriyle gül ağacı diplerine bırakmak ve deniz kıyısından kırk dilek taşı toplamak için alandan ayrıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2569
Okunma: 2569












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)