ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
BBP'li Turan Foça'da konuştu ”Abidin gibi 1414 değil 15 gerçek projemiz var”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.3.2014    

BBP'li Turan Foça'da konuştu ”Abidin gibi 1414 değil 15 gerçek projemiz var”



Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Vural Turan partisinin Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu. Turan hem CHP’ye hem Ak Parti’ye yüklendiği konuşmasında “Bizim Abidin gibi 1414 değil, İzmir’i 2050’ye taşıyacak 15 gerçek projemiz var” dedi.

DEĞİŞİM ŞART

Saat 16.30 dolayında başlayan mitingde ilk konuşmayı Foça Belediye Başkan Adayı Fahrettin Saç yaptı. Foça’yı halkla birlikte yöneteceklerini belirten Fahrettin Saç projelerini anlattı, ilçenin 25 yıldır ihmal edildiğini, bir meydanı bile olmadığını, sahillerin ve kaldırım işgallerinin vatandaşa ne yüzecek ne yürüyecek yer bırakmadığını iddia etti. CHP’li belediyeyi halka şikayet eden Saç; “Bakın miting için platform talep ettik, vermediler. Bu yüzden bir kamyonetin üstünde konuşmalarımızı yapmak zorunda kaldık. Bunlarınki böyle bir belediyecilik. İlla bana oy verin demiyorum. Birçok aday arkadaşım var. Hangisini beğeniyorsanız, hangisine inanıyorsanız ona oy verin. Ama artık değişim şart” dedi.



BEN ONA ABİDİN DİYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vural Turan ise İzmir Körfezi temiz diyerek halkın kandırıldığını, kendilerinin Foça Karaburun arasına köprü projesini duyan AKP adayı Binali Yıldırım’ın alelacele körfezin iki yakasını birleştirecek gerçekçi olmayan bir köprü projesiyle ortaya çıktığını söyledi. Turan; Binali Yıldırım için “ben ona Abidin diyorum” ifadesini kullandı.

İzmir ile Manisa’yı sekiz tünelle birleştireceklerini, Anadolu Caddesi ile Kemalpaşa’ya kadar olan yolu önce iki katlı yol haline getirip İzmir trafiğini rahatlatacaklarını, bu yolu yaparken üçüncü katı “uçan tren” denilen sisteme hazır olacak şekilde planlayacaklarını anlatan Vural Turan vatandaşlardan basit, vizyonu ve misyonu olmayanlara değil hizmet edeceklere oy vermelerini istedi.

Turan; “Olimpiyat zamanı biri çıktı. Sırtına iki tüp taktı ve uçtu. Bir başkası öyle bir araba yaptı ki istediği zaman kanatlarını açıp uçabiliyor. Artık bunlar hayal değil. Bunlar şimdi geliştiriliyor. Yarın öbür gün günlük hayatımıza girecekler. Biz geleceği şimdiden görüp evlerimizi, yollarımızı, her şeyimizi buna göre planlamalıyız. Bunlar devreye girecekse örneğin binalarımızın tepesine artık çatı yapmamamız gerekiyor. Oysa şimdi kentsel dönüşüm denilerek müteahhitlerin cebi dolduruluyor. Bir gram park yeri yokken bu uygulama gelecekte şehirleri yaşanmaz hale getirecektir.” Dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2858
Okunma: 2858












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)