ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yenibağarası'nda coşkulu Nevruz

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.3.2014    

Foça Yenibağarası'nda coşkulu Nevruz



Nevruz, İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yenibağarası köyünde coşkuyla kutlandı. Nevruz’un Türk Dünyasının bayramı olduğu vurgulanan kutlamalarda Nevruz bohçaları dağıtıldı, yumurta tokuşturuldu, demir dövüldü, dilek ağacına çaputlar asıldı, Nevruz ateşi yakılarak üstünden atlandı.

21 Mart 2014 Cuma günü saat 15.00 dolayında Yenibağarası Şehit Yarbay Kuru ilköğretim okulu bahçesinde başlayan törene Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Beldiye Başkan Vekili Cenk Bakırlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, Mili Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Emniyet Müdürü Hakan Ülkü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Okan Kibar, CHP ve AKP İlçe Başkanları, bazı belediye başkan ve meclis üyesi adayları, öğretmenler, öğrenciler ve 300’e yakın vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız 21 Mart’ın baharın başlangıcı, bereketin başlangıcı, doğanın uyanışı, birlik ve beraberliğin, barışın, kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın günü olduğunu belirterek katılımcıların Nevruzunu kutladı.



Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge de “Nevruz Bir Türk Bayramı’dır” sözleriyle başladığı konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Türk coğrafyasında binlerce yıldır büyük coşkuyla kutlanan Nevruz’un, doğanın yeniden canlanışıyla birlikte insanların daha çok çalışması gereğini de anlattığını belirten Ulugölge; “Uzun kış günlerinde yaşadığımız miskinlikten kurtulmak, kendimizi işimize, gücümüze vermek, tarlamıza, bağımıza, bahçemize gitmek için bugünle birlikte çalışmaya başlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencileri, arı ve kelebek kıyafetleriyle doğanın canlanışını canlandırdı. Folklor ekipleri ege yöresi oyunlarla, Türk Halk Müziği ekibi türküleriyle coşkuyu arttırdı. Bir öğrencinin Dede Korkut hikayelerinden Deli Dumrul’u oyunlaştırarak anlatmasının ardından içinde bahar meyveleri ve çerezlerin bulunduğu Nevruz bohçaları ikram edildi. Dilek ağacına dilek çaputları asıldı. Protokol üyeleri rengarenk yumurtaları tokuşturdular, demir dövdüler. Birlikte Nevruz ateşini yakarak vatandaşların katılımıyla üstünden atladılar. Ateşin etrafında davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Program nohutlu pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3316
Okunma: 3316












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)